Популярний замінник цукру спричиняє рак – дослідження

Виктория Гирко редактор ленты, корреспондент
Популярный заменитель сахара вызывает рак — исследование

Використання фруктози як замінника цукру у виробництві солодких газованих напоїв та десертів може викликати розвиток колоректального раку.

На це вказують результати досліджень вчених Бейлорського коледжу в Х’юстоні, які провели експеримент на лабораторних щурах.

Вони призупинили дію гену APC, який зупиняє ріст клітин епітелію прямої кишки та пошкодження якого загрожує появою онкогенних мутацій в геномі. Гризунів з першої групи поїли 25% розчином кукурудзяного сиропу, з другої – звичайною водою.

Читайте: Підвищений цукор в крові – 5 симптомів

У тварин, які вживали фруктозу, кількість злоякісних пухлин було мінімум в п’ять — шість разів більше, ніж у мишей з другої групи.

Тому вчені дійшли висновку, що кукурудзяний сироп і інші натуральні підсолоджувачі на основі фруктози, сприяють розвитку колоректального раку.

Раніше Факти ICTV писали про те, що у Японії схвалили ліки нового покоління від раку крові.

Джерело: Science

Categories: Актуально
Tags: Цукор