Ліниві пиріжки з яйцем і цибулею – простий, але надзвичайно смачний рецепт. Ця страва ідеально підходить для ситного сніданку чи просто легкого перекусу між обідом і вечерею. Як приготувати ліниві пиріжки з яйцем і цибулею – у матеріалі Факти ICTV.
Ліниві пиріжки з яйцем і цибулею: рецепт
Простіше готується лише яєшня. Все, що потрібно зробити, щоб приготувати ліниві пиріжки з яйцем і цибулею — це підготувати інгредієнти, нарізати, змішати і обсмажити на сковороді. Впораєтесь за 10 хвилин, вмикайте таймер!
Інгредієнти для тіста:
- кефір – 200 мл
- борошно – 200 г
- яйце – 1 шт.
- сода – 0.5 ч. л.
- сіль — до смаку
Для начинки:
- яйця – 3 шт.
- зелена цибуля – 50 г
Приготування:
- Відваріть яйця протягом 5-7 хв, зніміть шкаралупу і наріжте середніми кубиками або натріть тертушкою.
- Приготуйте тісто. У глибокій мисці змішайте яйця, сіль, кефір кімнатної температури та соду (не гасіть її, оскільки вона погаситься кислотою, що міститься в кефірі).
- Поступово додавайте просіяне борошно, щоб отримати густу однорідну масу.
- Додайте в тісто варені яйця і зелену цибулю та добре перемішайте.
- Розігрійте на сковороді невелику кількість рослинної олії. Ложкою викладайте тісто як оладки на невеликій відстані один від одного. З цієї кількості тіста має вийти 11-13 шт.
- Смажте ліниві пиріжки з яйцем і цибулею з обох боків по 3-4 хв, щоб вони встигли пропектися і не були сирими всередині.
Подавайте гарячими. Смачного!
Читайте также:
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.