Дуже багато людей полюбляють голубці, але мало хто витрачає на них свій час. Ось і не знають наші діти, що ж воно таке голубці. Шеф Євген Клопотенко допомагає нам у цій важливій справі – економії часу, – пропонуючи рецепт так званих лінивих голубців.
Капусту для лінивих голубців можна обирати будь-якого розміру, бо начинку не знадобиться загортати в окреме листя. Якщо візьмете молоду капусту, то це ще прискорить приготування смачненького.
Інгредієнти
Фарш можна придбати готовий. Краще міксований: яловичий і свиний. Або ж зробіть самі з пісної свинини.
Капустину поріжте ножем дрібно. Моркву потріть на тертці, цибулю поріжте дрібненько.
Розтопіть вершкове масло на пательні та припустіть цибулю до м’якості та прозорості. Додайте до пательні моркву і тушкуйте 3 хвилини.
Додайте нашатковану капусту і тушкуйте все разом до м’якості капусти протягом 5-7 хвилин. Доведіть овочі до смаку сіллю і перцем.
Змішайте остиглий рис, фарш і засмажку. Додайте до суміші мелений коріандр.
Ретельно перемішайте і сформуйте невеликі котлетки.
Керамічну форму для запікання змастіть соняшниковою олією та викладіть ліниві голубці в один шар.
Зробіть соус: з’єднайте нарізані томати у власному соку та сметану. Додайте сіль і перець, добре перемішайте. Сумішшю залийте форму з лінивими голубцями й запікайте в духовці на 180 градусах протягом 45-50 хвилин.
Джерело: Євген Клопотенко