Сирники – найпопулярніша для українців страва для сніданку

сирники
Джерело: Depositphotos

Сирники – страва яку найчастіше готують українські господарки на сніданок. Чому саме їх? Тому що вони готуються швидко, просто, а смак – неперевершений. Тай діти полюбляють сирники, навіть нехочухи. Отже, шеф Євген Клопотенко пропонує свій простий рецепт.

Інгредієнти 

  • 400 г сир (9 % жирності)
  • 1 шт. яйце
  • 3 ст. л. борошно (і додатково для паніровки)
  • 3 ст. л. цукор
  • 3-4 ст. л. соняшникова олія для смаження
  • 1 дрібка сіль
  • 10 г ванільний цукор

Сир перекладіть в невелику миску. Додайте дрібку солі, одне яйце, цукор і ванільний цукор. Все перемішайте  до отримання однорідної маси.

Зараз дивляться

До отриманої сирної суміші додайте пшеничне борошно. Якщо сир виявився досить мокрим, то додайте на одну столову ложку борошна більше. Але головне не переборщити, щоб сирники вийшли ніжними.

Змочіть руки у соняшниковій олії і скачайте з сирної маси невеликі кульки діаметром 3-4 см. Придавіть кульки руками, щоб вийшли гарні невеликі сирники.

Тепер запаніруйте сирники в борошні, щоб вони не втратили форму і засмажте до апетитної скоринки.

Розігрійте антипригарну пательню з 3-4 ст. л. соняшникової олії на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку. Пательня для сирників повинна добре розігрітися. Не зменшуйте вогонь при смаженні, так ваші сирники підсмажаться якнайкраще.

Слідкуйте, щоб сирники не пригоріли.

Перекладіть сирники в тарілки для подачі, посипте трохи цукровою пудрою, додайте варення або сметану.

Джерело: Євген Клопотенко

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Loading...
Знайшли помилку в тексті?
Помилка