Омлет – це класична страва французької кухні. У багатьох країнах Європи під час прийому на роботу кухаря просять приготувати саме омлет.
Рецепт класичного омлету має два важливі правила, інше – лише ваша фантазія.
Як приготувати класичний омлет
Інгредієнти:
Зараз дивляться
- Яйце – 2 шт.
- Вершкове масло
- Рослинна олія
- Сіль – за смаком
- Зелень – 2 гілочки.
Читайте: Заготовки на зиму: популярні рецепти салатів
Покроковий рецепт:
- Яйця розбиваємо у глибоку миску та змішуємо їх вінчиком чи виделкою.
- Пательню нагріваємо на невеликому вогні. Вона повинна бути гарячою, але не розпеченою. Для цього краще брати пательню з тонким дном.
- На гарячу пательню кладемо шматочок вершкового масла та наливаємо трішки соняшникової олії.
- Щойно вершкове масло та соняшникова олія стануть однорідною масою, вливаємо на пательню яйця.
- Смажимо декілька хвилин, посипаємо сіллю та додаємо дрібно порізану зелень. У кінці омлет можна перевернути та підсмажити 30 секунд з іншого боку.
До речі, ми також писали про рецепт лаваша з крабовими паличками і як зробити його особливо смачним.