У світі кулінарії існують традиційні страви, які перетинають кордони країн і культур, приносячи з собою не лише смакові враження, але й культурні звичаї.
Однією з таких страв є місо-суп. Ця смачна перша страва з пікантним солоно-солодким смаком родом з японської кухні вже завоювала серця багатьох гурманів світу.
Багато хто вважає, що його складно або й неможливо приготувати в домашніх умовах. Але це не так!
Тому ділимося простим рецептом місо-супу, який можна легко і швидко приготувати вдома.
Як приготувати місо-суп за класичним рецептом
Для приготування можна брати як білу, так і темну місо-пасту. Але гурмани під час приготування місо-супу віддають перевагу поєднанню цих двох видів паст.
Що входить до місо-супу:
- місо-паста – 2 ст. л.
- тофу – 100 г
- водорості вакаме сухі – 1 ст. л.
- соєвий соус – 1-2 ст. л.
- норі – 2 шт.
- зелена цибуля (нарізана) – 2 ст. л.
- кунжут білий смажений – 1 ч. л.
- корінь імбиру – 1 см
- цибулина – 1 шт.
- морква (невелика) – 1 шт.
- перець горошком, сіль – до смаку
- часник – 1-2 зубки
- вода – 1 л
Місо-суп – рецепт:
- У каструлю вливаємо воду, додаємо почищений та промитий імбир, розрізані на 4 частини цибулю та моркву, зубки часнику, 1 ч. л. солі та горошини перцю. Готуємо близько 30 хвилин.
- Бульйон проціджуємо через сито.
- Потім в овочевий бульйон додаємо вакаме, перемішуємо і готуємо близько 3 хвилин.
- Місо-пасту викладаємо на невелике сито і розчиняємо у бульйоні.
- Додаємо нарізаний кубиками тофу, вливаємо соєвий соус і доводимо до кипіння.
- Потім викладаємо нарізані норі, готуємо ще 1-2 хвилини.
- Під час подачі до столу посипаємо страву нарізаною зеленою цибулею та кунжутом. Смачного!
Місо-суп готовий. Смачного!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.