Паштет з оселедця — це давно забута класична вершково-рибна намазка з приправами і овочевими добавками.
Великий плюс цієї закуски в тому, що готується вона з двох головних складових — свіжого оселедця та жирного кисломолочного продукту.
Як приготувати паштет з оселедця в домашніх умовах — далі в нашому матеріалі.
Класичний рецепт паштету з оселедця
Інгредієнти:
- свіжий слабосолений оселедець — 1 рибина;
- вершкове масло — 100 г;
- невелика морква — 2 шт.
Приготування:
- Дістаньте масло з холодильника та дайте йому розмʼякнути. У вас має вийти кремова консистенція.
- Оселедець промийте, дістаньте усі нутрощі, відокремте шкіру від філе.
- З рибного мʼяса дістаньте усі кісточки.
- Готове філе промийте та обмокніть паперовою серветкою.
- Наріжте оселедець на невеликі кубики та додайте натерту моркву.
- Відправте оселедець з морквою у блендер чи мʼясорубку.
- Коли текстура стане схожою на консистенцію паштету, додайте туди мʼяке масло.
- Усе ретельно перемішайте та додайте сіль, спеції за смаком.
- Перекладіть готовий паштет у тарілочку та поставте у холодильник на 10-15 хв.
По закінченні часу, намастіть паштет з оселедця на скибочку хліба та насолоджуйтесь результатом.
Рецепт паштету з оселедця, плавленого сирка та яйця
Фото: Depositphotos
Інгредієнти:
- солений оселедець — 2 шт.;
- плавлений сир — 90 г;
- морква — 2 шт.;
- яйця — 4 шт.;
- цибуля — 2 шт.
Приготування:
- Підготуйте оселедець: промийте та дістаньте усі нутрощі, відокремте шкіру від філе та дістаньте кісточки.
- Паралельно поставте варитися яйця.
- Наріжте чисте філе оселедця на невеликі кубики.
- Зварені яйця почистьте й теж наріжте.
- Тепер почистьте та наріжте цибулю й моркву.
- Зʼєднайте усі інгредієнти та відправте усе в мʼясорубку чи блендер.
- У перекручену масу додайте натертий плавлений сирок, сіль, перець та улюблені спеції.
- Усе ретельно перемішайте та пересипте паштет у миску чи контейнер.
- Відправте паштет з оселедця у холодильник на 10-12 годин.
Ідеальний паштет з оселедця та яйця готовий! Таку закуску можна зберігати в холодильнику не більше тижня.