Паштет з оселедця: два смачних рецепти

Владислава Ткаченко редактор ленты
Паштет из селедки: два вкусных рецепта

Фото: Depositphotos

Паштет з оселедця — це давно забута класична вершково-рибна намазка з приправами і овочевими добавками.

Великий плюс цієї закуски в тому, що готується вона з двох головних складових — свіжого оселедця та жирного кисломолочного продукту.

Як приготувати паштет з оселедця в домашніх умовах — далі в нашому матеріалі.

Класичний рецепт паштету з оселедця

Інгредієнти:

  • свіжий слабосолений оселедець — 1 рибина;
  • вершкове масло — 100 г;
  • невелика морква — 2 шт.

Приготування:

  1. Дістаньте масло з холодильника та дайте йому розмʼякнути. У вас має вийти кремова консистенція.
  2. Оселедець промийте, дістаньте усі нутрощі, відокремте шкіру від філе.
  3. З рибного мʼяса дістаньте усі кісточки.
  4. Готове філе промийте та обмокніть паперовою серветкою.
  5. Наріжте оселедець на невеликі кубики та додайте натерту моркву.
  6. Відправте оселедець з морквою у блендер чи мʼясорубку.
  7. Коли текстура стане схожою на консистенцію паштету, додайте туди мʼяке масло.
  8. Усе ретельно перемішайте та додайте сіль, спеції за смаком.
  9. Перекладіть готовий паштет у тарілочку та поставте у холодильник на 10-15 хв.

По закінченні часу, намастіть паштет з оселедця на скибочку хліба та насолоджуйтесь результатом.

Рецепт паштету з оселедця, плавленого сирка та яйця

Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • солений оселедець — 2 шт.;
  • плавлений сир — 90 г;
  • морква — 2 шт.;
  • яйця — 4 шт.;
  • цибуля — 2 шт.

Приготування:

  1. Підготуйте оселедець: промийте та дістаньте усі нутрощі, відокремте шкіру від філе та дістаньте кісточки.
  2. Паралельно поставте варитися яйця.
  3. Наріжте чисте філе оселедця на невеликі кубики.
  4. Зварені яйця почистьте й теж наріжте.
  5. Тепер почистьте та наріжте цибулю й моркву.
  6. Зʼєднайте усі інгредієнти та відправте усе в мʼясорубку чи блендер.
  7. У перекручену масу додайте натертий плавлений сирок, сіль, перець та улюблені спеції.
  8. Усе ретельно перемішайте та пересипте паштет у миску чи контейнер.
  9. Відправте паштет з оселедця у холодильник на 10-12 годин.

Ідеальний паштет з оселедця та яйця готовий! Таку закуску можна зберігати в холодильнику не більше тижня.

Categories: Еда Тело