Чи потрібно чистити молоду картоплю перед приготуванням

Юлія Гайдук редакторка стрічки
чи потрібно чистити молоду картоплю

Молода картопля надзвичайно смачна та корисна. У сезон з неї можна приготувати багато різноманітних страв. Проте виникає питання, чи потрібно чистити молоду картоплю перед приготуванням, адже овоч має дуже тонку шкірку — про це читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Чи потрібно чистити молоду картоплю

Молода картопля має дуже тоненьку не щільну шкірку, яка легко відокремлюється, тому перед приготування її краще зчистити. Це дасть змогу уникнути великої кількості тоненьких лусочок у страві.

У шкірці, тобто в мундирах, картоплю можна буде варити згодом, коли вона трохи постарішає. Тоді шкірка стане товстою, і лусочки не будуть відокремлюватися.

Тобто, відповідаючи на питання, чи потрібно чистити молоду картоплю перед приготуванням, відповідь — так, потрібно. Особливо, якщо купувати овоч у магазині, оскільки для вирощування картоплі в промислових цілях використовується добриво, яке зосереджується в шкірці.

Якщо у вас дуже дрібна молода картопля, то чищення може зайняти купу часу. У цьому випадку можна спробувати приготувати її без чищення, але перед цим необхідно обов’язково вимити овоч.

Як почистити молоду картоплю перед приготуванням

Чистити молоду картоплю — ще та морока. Але, якщо перед чищенням ненадовго покласти її в холодну воду, то шкірка буде легше зніматися.

Чистити молоду картоплю можна декількома способами. Якщо шкірка ще зовсім тоненька, то верхній шар можна зішкребти ножем, щіткою або металевою кухонною губкою. Більш щільну шкірку можна зрізати ножем або овочечисткою, тобто так само, як і стару. Звертаємо вашу увагу, що перед приготування картоплі без чистки, її необхідно добре помити та очистити від залишків землі та бруду.