Національний день пасти в США: усе про свято та цікаві факти

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Національний день пасти в США: усе про свято та цікаві факти

Національний день пасти в США щорічно святкують 17 жовтня. Свято прославляє пасту як універсальну страву та дозволяє насолодитися різноманітними її видами.

Але чому паста стала такою популярною в Америці? Дізнаймося разом!

Як паста потрапила до США

Цікаво, що макарони вперше з’явилися зовсім не в Італії, а в Китаї. Однак паста, яку ми знаємо сьогодні, стала популярною завдяки італійським традиціям.

До Америки пасту привіз не хто інший, як Томас Джефферсон, третій президент США. Під час своєї дипломатичної місії у Франції він познайомився з цим продуктом і в 1789 році привіз пасту до Нового Світу.

З того часу паста поступово, але дуже швидко стала улюбленою стравою багатьох американців.

Що таке справжня італійська паста

В Італії слово паста охоплює велику кількість макаронних виробів, приготованих з твердих сортів пшениці, води та іноді яєць.

Існує сотні видів пасти: спагеті, пене, фарфалле, фузілі, та інші. Залежно від регіону, одна і та ж форма пасти може називатися по-різному.

Як святкують Національний день пасти

Хоча не відомо, хто саме вигадав Національний день пасти, це свято дає чудовий привід для відвідування італійського ресторану або приготування улюбленої страви з пасти вдома.

Отже, варто насолодитися в цей день стравою з макаронних виробів! Тож, якщо ви любите пасту, не пропустіть 17 жовтня та заплануйте для себе та родини щось цікаве та апетитне.

Цікаві американські варіації страв з пасти

Американці створили свої цікаві страви на основі пасти. Наприклад, Mac and cheese – це запіканка з макаронів у сирному соусі.

Ще однією улюбленою стравою є холодні салати з макаронів, які часто готують для пікніків та барбекю.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Tags: Свята