Учені виявили, що споживання великої кількості солодкого призводить до швидшого старіння клітин. Це спостерігається навіть, якщо решта раціону є здоровою.
У дослідженні брали участь 342 жінок середнього віку.
З’ясували, що учасниці, які споживали велику кількість доданого цукру, мають старіші клітини.
Як цукор впливає на старіння
ДНК людей може накопичувати певні зміни з часом.
Набір тимчасових змін називається епігенетичним годинником, він може бути корисним способом зрозуміти справжній біологічний вік людини
Дієта, спосіб життя, генетика та захворювання впливають на те, як швидко цокає епігенетичний годинник.
Дослідження свідчить про те, що доданий цукор може пришвидшувати збільшення епігенетичного віку.
Що їсти, щоб зберегти молодість
Жінки, які їли продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, мали клітини з наймолодшим епігенетичним віком.
Виявилося, що чим більше цукру споживала людина, тим старшою здавалася її слинна ДНК.
Американська кардіологічна асоціація рекомендує обмежити вміст цукру в раціоні до 25 г для жінок та 36 г для чоловіків.
Учені наголошують, щоб зробити подальші висновки необхідно провести довгострокові дослідження серед обох статей.
Джерело: JAMA Network Open