Як зрозуміти, що пиво зіпсувалося, та чи можна його пити

Марина Мелехова редактор розділу Медицина
Пиво

Фото: Unsplash

Пиво – найпопулярніший напій у світі після води і чаю.

Його виготовляють з простих інгредієнтів – води, солоду, хмілю і дріжджів. Однак, як і будь-який продукт, він має термін придатності.

Як зрозуміти, що пиво зіпсувалося та чи можна його пити – читайте у матеріалі Фактів ICTV.

Культура пива та національні традиції

Пиво — це не просто напій, а важлива частина культурної спадщини багатьох народів світу.

Археологічні знахідки свідчать, що перші сліди виробництва пива були знайдені в Месопотамії близько 5 тис. років тому.

У стародавньому Єгипті пиво вважалося основним продуктом харчування, і його споживали всі верстви населення.

Єгиптяни навіть мали богиню пива — Нейт, яка символізувала родючість та процвітання.

У сучасному світі зростання популярності крафтового пивоваріння призвело до появи нових сортів пива з унікальними смаками та ароматами.

Щоб вразити поціновувачів, виробники експериментують з різними інгредієнтами, як-от фрукти, спеції та навіть шоколад.

Оскільки усі вони впливають на якість продукту, важливо дотримуватися умов його зберігання.

Як зрозуміти, що пиво зіпсувалося

Насправді дуже легко, якщо звернути увагу на такі ознаки:

  • незвичний запах: кислий, оцтовий або сірководневий (як тухлі яйця);
  • дивний присмак: гіркота або кислотність, не характерна для цього сорту пива;
  • помутніння, осад або колір, що не відповідає сорту;
  • втрата газів і піни.

Чи можна пити прострочене пиво: наслідки

У більшості випадків, якщо пиво зберігалося в належних умовах (в темному прохолодному місці), його можна споживати.

Попри те, що після закінчення терміну придатності пиво втрачає смакові якості, нічого страшного з вами не станеться – це навряд чи зашкодить вашому здоров’ю.

Джерело: Eating Well