А ви чули про сік з малини на зиму? Це чудово заготівля, яку можна легко і просто приготувати в домашніх умовах!
Про користь і протипоказання малини та як зробити сік із малини на зиму – читайте в матеріалі.
Малина є однією з найпопулярніших ягід завдяки своєму чудовому смаку та багатому складу. Вона містить вітаміни А, В1, В2, В9, С, РР, а також бета-ситостерин, який має виражені протисклеротичні властивості.
Ягоди малини також багаті мінеральними речовинами та мікроелементами, такими як залізо, кальцій, цинк, мідь, магній, кобальт і калій.
Але варто зазначити, що малина може бути шкідливою за надмірного вживання або наявності певних захворювань. Наприклад, не можна вживати ці ягоди при гастриті, виразці шлунка та подагрі.
Сік із малини на зиму: рецепт
Приготовлений за цим рецептом сік з малини виходить дуже смачним і насиченис. На бажання, його можна розводити холодною кип’яченою водою.
Інгредієнти:
- малина – 3 кг
- цукор – 3 кг
- лимонна кислота – 2 ч. л.
Сік з малини: як зробити на зиму покроково:
- Підготовлену малину перекладіть в емальований чи скляний посуд, накрийте кришкою чи кухонним рушником і поставте у холодильник на дві години, щоб вона пустила сік.
- Використовуйте друшляк і марлю, щоб відтиснути малиновий сік.
- Перелийте сік у каструлю, додайте цукор і лимонну кислоту. Доведіть до кипіння та проваріть близько 7 хвилин. Для аромату можна додати трохи кориці чи ванілі.
- Гарячим малиновим соком заповніть стерилізовані банки і закатайте. Банки з напоєм переверніть догори дном на підлозі, укутайте чимось теплим і дайте повністю охолонути. Потім перенесіть на зберігання у комору чи льох.
Малиновий сік – не лише корисний і смачний продукт, а й чудова основа для багатьох напоїв та страв. Його насичений смак і аромат додають особливого шарму різноманітним кулінарним витворам. Наприклад, на основі цієї заготівлі можна приготувати кисіль, компот, лимонад, желе та навіть соус.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.