У Благовіщенській громаді на Кіровоградщині зафіксовано два випадки ботулізму внаслідок споживання в’яленої риби і сушеного кальмара.
Харчове отруєння
Обидва чоловіки потрапили до медичного закладу із симптомами харчового отруєння.
Результати лабораторних аналізів підтвердили наявність бактерії Clostridium botulinum.
Спеціалісти Держпродспоживслужби провели розслідування, яке виявило, що хворі вживали в’ялену та копчену рибу промислового виробництва, а також сушені кальмари, які придбали у київських і кіровоградських магазинах.
Після перевірки зазначених закладів торгівлі інспектори виявили харчові продукти, термін дії яких завершувався.
Наразі стан пацієнтів, які отримують відповідне лікування в обласній лікарні, стабілізовано.