Вживання їжі, багатої жирами, а саме вершкового масла і свинячого сала, не впливає на роботу легенів і не є ні профілактикою, ні лікуванням легеневих захворювань, зокрема, коронавірусу.
Вживання жирів у визначеній кількості не має жодного відношення до дієтотерапії, вважає доктор Євген Комаровський.
– Усі ці казки про сало і вершкове масло йдуть у далеке минуле, коли вкрай виснажені люди, у стані дистрофії, хворіли на туберкульоз, і їх буквально відгодовували вершковим маслом, – каже Євген Комаровський.
Читайте: Комаровський розповів, чи можна лікуватися плазмою того, хто перехворів на коронавірус
За його словами, якщо у людини немає проблем з вагою, немає явної дистрофії, їй не потрібно захоплюватися цими продуктами.
А людям із зайвою вагою або схильним до гладшання взагалі варто бути обережними з вживанням вершкового масла і сала, оскільки це дуже калорійні продукти.
Раніше доктор Комаровський розповів, чи можна прати маски з милом.
Джерело: Євген Комаровський