Американська компанія Snapchill, яка виробляє холодну каву в банках, відкликала з продажу свій товар через підозру на токсин, який може спричинити ботулізм.
Управління з контролю за харчовими продуктами та лікарськими засобами США (FDA) зазначило, що технологічний процес виробництва консервованого напою не було сертифіковано, як того вимагають правила.
Ботулотоксин у каві
Консервовані напої та продукти з низьким вмістом кислоти можуть бути дуже небезпечні через порушення температурного режиму під час приготування. Існує загроза інфікування організму патогенною бактерією Clostridium botulinum.
І хоча жодних захворювань після вживання консервованої кави Snapchill не було зафіксовано, компанія вилучила весь товар із торговельних мереж США.
FDA рекомендує споживачам, які купили відомий напій у банках, знищити його або ж подати заявку Snapchill на відшкодування збитків.
Джерело: Health