У Черкасах вісім осіб отруїлися суші: серед постраждалих – троє дітей, усі вони госпіталізовані з діагнозом бактеріальна кишкова інфекція.
Японська кухня в Україні
Сьогодні суші та роли стали звичними стравами вітчизняних кафе і ресторанів. Зазвичай у Японії страви готують лише зі свіжої риби та морепродуктів, але в Україні – не завжди.
Через це випадки отруєння трапляються досить часто. Наприклад, у Черкасах захворілі пов’язують своє отруєння саме зі споживанням суші в одному із закладів харчування.
Фахівці проводять епідеміологічне розслідування, зокрема лабораторно-інструментальні дослідження для визначення причин та обставин отруєння.
Наразі всі пацієнти перебувають в інфекційній лікарні та отримують необхідну медичну допомогу.
Джерело: Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб