Останнім часом все більше людей віддають перевагу свіжим та натуральним продуктам замість зацукрованих ласощів.
Тож хочемо поділитися одним з популярних способів зберегти смак літа на зиму. А саме – готувати будемо абрикосове пюре на зиму за перевіреним часом та досвідченими господинями рецептом.
Приготування абрикосового пюре на зиму – це ідеальний спосіб зберегти вітаміни та корисні речовини, які містяться в цих фруктах. Морозильник дає змогу зберігати пюре без втрати корисних властивостей.
Крім того, заморожене пюре займає менше місця порівняно з банками, що є важливою перевагою для тих, хто має обмежений простір.
Пюре з абрикосів на зиму: рецепт
Це вітамінне пюре зберігає всі корисні властивості та смакові якості абрикосів. Варто приготувати!
Інгредієнти:
- абрикоси (стиглі та соковиті) – 1 кг
- цукор – 400 г
Заготівля абрикосового пюре на зиму покроково:
- Фрукти гарно промиваємо холодною водою, розділяємо на половинки та виймаємо кісточки.
- Викладаємо половинки абрикосів в миску та подрібнюємо занурювальним блендером.
- Всипаємо до пюре цукор і гарно перемішуємо. Залишаємо за кімнатної температури на 1 годину.
- Потім абрикосове пюре ще раз гарно перемішуємо, перекладаємо у ємність для зберігання і накриваємо кришкою.
Поміщаємо заготовку на зберігання у морозилку.
Пюре з абрикосів на зиму можна використовувати у різних стравах. Його можна додавати до йогуртів, каш, випічки або ж вживати як самостійну закуску.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.