Абрикосове пюре на зиму: рецепт перевірений часом

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Абрикосове пюре на зиму

Останнім часом все більше людей віддають перевагу свіжим та натуральним продуктам замість зацукрованих ласощів.

Тож хочемо поділитися одним з популярних способів зберегти смак літа на зиму. А саме – готувати будемо абрикосове пюре на зиму за перевіреним часом та досвідченими господинями рецептом.

Приготування абрикосового пюре на зиму – це ідеальний спосіб зберегти вітаміни та корисні речовини, які містяться в цих фруктах. Морозильник дає змогу зберігати пюре без втрати корисних властивостей.

Крім того, заморожене пюре займає менше місця порівняно з банками, що є важливою перевагою для тих, хто має обмежений простір.

Пюре з абрикосів на зиму: рецепт

Це вітамінне пюре зберігає всі корисні властивості та смакові якості абрикосів. Варто приготувати!

Інгредієнти:

  • абрикоси (стиглі та соковиті) – 1 кг
  • цукор – 400 г

Заготівля абрикосового пюре на зиму покроково:

  1. Фрукти гарно промиваємо холодною водою, розділяємо на половинки та виймаємо кісточки.
  2. Викладаємо половинки абрикосів в миску та подрібнюємо занурювальним блендером.
  3. Всипаємо до пюре цукор і гарно перемішуємо. Залишаємо за кімнатної температури на 1 годину.
  4. Потім абрикосове пюре ще раз гарно перемішуємо, перекладаємо у ємність для зберігання і накриваємо кришкою.

Поміщаємо заготовку на зберігання у морозилку.

Пюре з абрикосів на зиму можна використовувати у різних стравах. Його можна додавати до йогуртів, каш, випічки або ж вживати як самостійну закуску.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Categories: Їжа Тіло