Пиріг з полуницею – це справжній смак літа.
Пропонуємо простий рецепт пирога з полуницею. Готувати будемо з готового листкового тіста. Це дозволить значно заощадити час, не втрачаючи анітрохи смаку та аромату.
Але якщо ви хочете самі приготувати тісто, рецепт тут.
Пиріг з полуницею: рецепт покроково
Можна додати до начинки, для додаткового аромату, дрібку мускатного горіха.
Інгредієнти:
- готове листкове тісто – 1 уп. (500 г)
Для начинки:
- свіжа полуниця – 500 г
- цукор – 100 г
- ванільний цукор – 0,5 ч. л. чи кориця – дрібка
- крохмаль – 2 ст. л.
- сік лимона – 1 ст. л.
Додатково:
- яєчний жовток чи тепле молоко – для змащення
- цукрова пудра для прикрашання – 1 ч. л.
Приготування:
- Тісто розморожуємо згідно з інструкцією на пакуванні. Потім розкочуємо його на присипаній борошном поверхні та викладаємо у форму для випікання.
- Краї тіста обрізаємо і скочуємо у кулю. З цієї частини тіста робимо смужки для прикрашання верху пирога.
- Для начинки ягоди промиваємо холодною водою, видаляємо хвостики та довільно нарізаємо. Додаємо цукор, ванільний цукор чи корицю, крохмаль, сік лимона та акуратно перемішуємо.
- Ягідну начинку викладаємо у форму з тістом.
- Тісто, що залишилося, розкатуємо та вирізаємо смужки. Перекладаємо їх на пиріг, роблячи “решіточку”. Змащуємо жовтком чи теплим молоком. Це зручно робити за допомогою кулінарного пензлика.
- Пиріг з полуницею випікаємо у духовці за 200 °С близько 25 хвилин.
- Посипаємо випічку цукровою пудрою. Це зручно зробити за допомогою невеликого ситечка.
- Полуничний пиріг охолоджуємо, нарізаємо на порційні шматки.
Пироги з ягодами чудово смакують з морозивом або збитими вершками.
Читайте також:
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.