Ароматний пиріг з полуницею: простий рецепт

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Пиріг з полуницею

Пиріг з полуницею – це справжній смак літа.

Пропонуємо простий рецепт пирога з полуницею. Готувати будемо з готового листкового тіста. Це дозволить значно заощадити час, не втрачаючи анітрохи смаку та аромату.

Але якщо ви хочете самі приготувати тісто, рецепт тут.

Пиріг з полуницею: рецепт покроково

Можна додати до начинки, для додаткового аромату, дрібку мускатного горіха.

Інгредієнти:

  • готове листкове тісто – 1 уп. (500 г)

Для начинки:

  • свіжа полуниця – 500 г
  • цукор – 100 г
  • ванільний цукор – 0,5 ч. л. чи кориця – дрібка
  • крохмаль – 2 ст. л.
  • сік лимона – 1 ст. л.

Додатково:

  • яєчний жовток чи тепле молоко – для змащення
  • цукрова пудра для прикрашання – 1 ч. л.

Приготування:

  1. Тісто розморожуємо згідно з інструкцією на пакуванні. Потім розкочуємо його на присипаній борошном поверхні та викладаємо у форму для випікання.
  2. Краї тіста обрізаємо і скочуємо у кулю. З цієї частини тіста робимо смужки для прикрашання верху пирога.
  3. Для начинки ягоди промиваємо холодною водою, видаляємо хвостики та довільно нарізаємо. Додаємо цукор, ванільний цукор чи корицю, крохмаль, сік лимона та акуратно перемішуємо.
  4. Ягідну начинку викладаємо у форму з тістом.
  5. Тісто, що залишилося, розкатуємо та вирізаємо смужки. Перекладаємо їх на пиріг, роблячи “решіточку”. Змащуємо жовтком чи теплим молоком. Це зручно робити за допомогою кулінарного пензлика.
  6. Пиріг з полуницею випікаємо у духовці за 200 °С близько 25 хвилин.
  7. Посипаємо випічку цукровою пудрою. Це зручно зробити за допомогою невеликого ситечка.
  8. Полуничний пиріг охолоджуємо, нарізаємо на порційні шматки.

Пироги з ягодами чудово смакують з морозивом або збитими вершками.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Categories: Їжа Тіло