Бабл ті, або як його ще називають бульбашковий чай, – це не просто напій, а справжній феєрверк смаків та емоцій. Хто б міг подумати, що напій з Тайваню стане настільки популярним у нас в Україні?!
Зараз його можна знайти майже у кожній кав’ярні.
Діти в Україні просто обожнюють напій Бабл ті, і не тільки за його незвичний смак, а й за можливість зробити його з батьками. Це чудовий спосіб провести час разом і навчитися готувати щось нове та цікаве.
Що входить до складу Бабл ті? Основні інгредієнти: чорний або зелений чай, молоко (іноді рослинне), сироп, фруктове пюре чи сік для смаку і, звісно ж, кульки для бабл ті з тапіоки.
Як приготувати Бабл ті та де придбати кульки Bubble tea — читайте в матеріалі.
Бабл ті: рецепт
Купуємо у будь-якому інтернет-магазині кульки Bubble tea (бажано 2-3 смаки) і розпочинаємо приготування.
Що потрібно для Бабл ті:
Інгредієнти на 1 порцію:
- вода для заварювання чаю – 170 мл
- чай матча, зелений чи чорний – 1/2 ч. л. (залежить від міцності чаю)
- молоко коров’яче чи рослинне – 100 мл
- кульки для Бабл ті (2 різні смаки) – 2-4 ст. л.
- сироп – 2-3 ч. л.
- лід – 5-6 кубиків
- спеціальний стакан з кришкою та широка соломинка
Приготування:
- У заварник всипте чай, залийте його гарячою водою (220 мл) і залиште настоюватися на 10 хвилин. Перелийте його в чашку (без заварки) та гарно охолодіть.
- У стакан викладіть кульки, залийте їх охолодженим чаєм та молоком.
- Влийте сироп та додайте кубики льоду.
- Накрийте стакан кришкою і вставте соломинку. Напій Бабл ті готовий. Можна смакувати!