Броколі – це не лише смачний, а й дуже корисний овоч. Він багатий на вітаміни (особливо вітаміни С та К), антиоксиданти, фолієву кислоту та клітковину. Броколі допомагає зміцнити імунітет, покращує травлення і навіть має протизапальні властивості.
Крім того, броколі – чудове джерело кальцію, що робить його корисним для здоров’я кісток.
Щодо поєднання броколі з кисломолочними продуктами, такими як сметана, то це класична й дуже апетитна комбінація. Сметана додає страві кремову текстуру та м’який смак, що чудово контрастує з легкою гіркуватістю броколі.
Крім того, кисломолочні продукти сприяють кращому засвоєнню жиророзчинних вітамінів, таких як вітамін А та К, які містяться в броколі.
Як зробити броколі в сметанному соусі легко і просто – читайте в нашому матеріалі.
Рецепт броколі в сметанному соусі
Приготування цієї апетитної страви у вас займе не більше 15 хвилин.
Інгредієнти (на 2 порції):
- 400 г броколі
- 1-2 зубки часнику
- 6 ст. л. сметани
- 50 г олії
- сіль, перець – до смаку
Приготування:
- Броколі наріжте на маленькі суцвіття.
- У великій каструлі доведіть воду до кипіння, посоліть її, викладіть броколі та варіть 2-3 хвилини. Потім відкиньте її на друшляк, щоб стекла зайва вода.
- Для соусу часник дрібно наріжте чи пропустіть через прес та обсмажте на олії протягом 1 хвилини. Додайте сметану, тушкуйте ще 2 хвилини.
- Перекладіть броколі в сметанно-часниковий соус, акуратно перемішайте, посоліть і поперчіть до смаку. Тушкуйте ще 2 хвилини.
Подайте броколі в сметанному соусі гарячою чи теплою з вареною картоплею, рисом чи гречаною кашею. Смачного!
Броколі в сметанному соусі: поради
- Для пікантності в соус можна додати трохи тертого сиру чи гірчиці, щоб надати страві більш насиченого смаку.
- Якщо хочете зробити страву легшою, можна використовувати замість сметани грецький йогурт.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.