Червона смородина на зиму: три оригінальних рецепти

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Червона смородина на зиму

Червона смородина – ягода смачна, яскрава та корисна. Вона є цінним джерелом вітамінів і мікроелементів.

Влітку вона тішить нас своїм кисловато-солодким смаком, але щоб насолоджуватися нею цілий рік, треба знати, як заготувати червону смородину на зиму.

Тож ми підібрали найкращі рецепти смачних заготовок. Візьміть до уваги!

Рецепт желе з червоної смородини

Цедру лимона можна замінити на цедру апельсина, а також додати трішки ванільного цукру.

Інгредієнти на 4 банки по 0,5 л:

  • смородина – 2 кг
  • вода – 250 мл
  • цукор – 800 г
  • цедра лимона – 1 ст. л.

Приготування:

  1. Ягоди перебираємо, гарно промиваємо та викладаємо на сито чи друшляк, щоб стекла вода.
  2. У каструлю викладаємо ягоди та вливаємо воду. Варимо після закипання води 7 хвилин.
  3. Друшляк вистеляємо марлею, ставимо його на каструлю. Переливаємо ягоди й залишаємо охолонути. Відтискаємо сік.

Продовження рецепта тут.

Як краще заморозити смородину

Який би спосіб ви не обрали, усі вони варті вашої уваги.

Спосіб 1

  1. Червону смородину слід перебрати. Ягоди – гарно промити й обсушити будь-яким зручним способом. Можна викласти їх на паперові рушники або залишити на друшляку і дати воді повністю стекти.
  2. Перекласти ягоди на піддони та поставити в морозилку до повного заморожування.
  3. Потім перекласти в зіппакети чи іншу підхожу для заморозки тару.

Спосіб 2

  1. Підготовлену червону смородину пропустити через мясорубку чи збити занурювальним блендером.
  2. На 1 кг ягід додати 400 г цукру та гарно перемішати.
  3. Отриману заготовку викласти у пластикові контейнери, накрити кришками та поставити у морозилку на зберігання.

Червона смородина на зиму – це не тільки желе, варення, джем чи компот. Як вам ідея – приготувати смачний слабоалкогольний напій?

Рецепт наливки з червоної смородини

Якщо хочете, щоб вийшов міцніший напій, можна додати на запропоновану кількість продуктів приблизно 300 мл якісної горілки.

Інгредієнти:

  • червона смородина – 1 кг 350 г
  • вода – 200 мл
  • цукор – 550 г

Приготування:

  1. Ягоди промити та перебрати (гнилі, мʼякі та зіпсовані прибрати).
  2. Далі смородину пересипте і додайте цукор. На 1 кг ягід знадобиться 400 г цукру.
  3. За допомогою деревʼяного товкача починайте розминати смородину. Коли ягоди пустять сік, додайте воду.

Продовження рецепта тут.

Найпростіший спосіб заготовки червоної смородини на зиму – заморожування.

Categories: Їжа Тіло