Червона смородина – ягода смачна, яскрава та корисна. Вона є цінним джерелом вітамінів і мікроелементів.
Влітку вона тішить нас своїм кисловато-солодким смаком, але щоб насолоджуватися нею цілий рік, треба знати, як заготувати червону смородину на зиму.
Тож ми підібрали найкращі рецепти смачних заготовок. Візьміть до уваги!
Рецепт желе з червоної смородини
Цедру лимона можна замінити на цедру апельсина, а також додати трішки ванільного цукру.
Інгредієнти на 4 банки по 0,5 л:
- смородина – 2 кг
- вода – 250 мл
- цукор – 800 г
- цедра лимона – 1 ст. л.
Приготування:
- Ягоди перебираємо, гарно промиваємо та викладаємо на сито чи друшляк, щоб стекла вода.
- У каструлю викладаємо ягоди та вливаємо воду. Варимо після закипання води 7 хвилин.
- Друшляк вистеляємо марлею, ставимо його на каструлю. Переливаємо ягоди й залишаємо охолонути. Відтискаємо сік.
Продовження рецепта тут.
Як краще заморозити смородину
Який би спосіб ви не обрали, усі вони варті вашої уваги.
Спосіб 1
- Червону смородину слід перебрати. Ягоди – гарно промити й обсушити будь-яким зручним способом. Можна викласти їх на паперові рушники або залишити на друшляку і дати воді повністю стекти.
- Перекласти ягоди на піддони та поставити в морозилку до повного заморожування.
- Потім перекласти в зіппакети чи іншу підхожу для заморозки тару.
Спосіб 2
- Підготовлену червону смородину пропустити через мясорубку чи збити занурювальним блендером.
- На 1 кг ягід додати 400 г цукру та гарно перемішати.
- Отриману заготовку викласти у пластикові контейнери, накрити кришками та поставити у морозилку на зберігання.
Червона смородина на зиму – це не тільки желе, варення, джем чи компот. Як вам ідея – приготувати смачний слабоалкогольний напій?
Рецепт наливки з червоної смородини
Якщо хочете, щоб вийшов міцніший напій, можна додати на запропоновану кількість продуктів приблизно 300 мл якісної горілки.
Інгредієнти:
- червона смородина – 1 кг 350 г
- вода – 200 мл
- цукор – 550 г
Приготування:
- Ягоди промити та перебрати (гнилі, мʼякі та зіпсовані прибрати).
- Далі смородину пересипте і додайте цукор. На 1 кг ягід знадобиться 400 г цукру.
- За допомогою деревʼяного товкача починайте розминати смородину. Коли ягоди пустять сік, додайте воду.
Продовження рецепта тут.
Найпростіший спосіб заготовки червоної смородини на зиму – заморожування.