З наближенням холодів багато хто замислюється над тим, як зберегти смак літа на зиму. Особливо це стосується динь та кавунів. Тому сьогодні поговоримо про те, чи можна заморозити диню та як це правильно робити.
Чи можна заморозити диню на зиму
Заморожування дині для багатьох господинь – звичайний та легкий спосіб заготівлі. Заморожена диня чудово підходить для приготування смузі, коктейлів, десертів або навіть просто як освіжальна закуска, особливо до сирної тарілки та витонченої м’ясної нарізки.
Диня багата на вітаміни та мінерали, які допомагають зміцнити імунітет. Заморожування зберігає більшість цих корисних речовин.
Якщо говорити про недоліки, то основний – це зміна її текстури. Після розморожування диня часто стає занадто м’якою, а інколи навіть водянистою, що не всім до смаку.
Але вирішувати вам: заморожувати диню чи ні. Якщо вам важливі свіжі смаки та текстура, зверніть також увагу на простий рецепт заготівлі дині за посиланням нижче.
Як правильно заморозити диню
Якщо ви вирішили заморозити диню, треба дотримуватися таких простих правил:
- Спочатку диню потрібно вимити, очистити від шкірки та насіння. Потім нарізати її кубиками чи зробити кульки за допомогою спеціальної ложки.
- Розкладіть підготовлені шматочки дині на піддон так, щоб вони не торкалися один одного. Піддон бажано попередньо застелити харчовою плівкою.
- Відразу помістіть піддон у морозилку на 3 години, щоб диня швидко заморозилася.
- Заморожені ласощі перекладіть в пакети або контейнери для зберігання і помістіть в морозильник на зберігання.
Як заморозити диню на зиму, ми вже знаємо. Переходьте за посиланням нижче, щоб дізнатися, як заготовити таким способом кавун.