Лисички – це один із найулюбленіших грибів серед українських грибників. Вони мають неперевершений смак та аромат, а також є дуже корисними, якщо вони, звісно, зібрані в екологічно чистих місцях.
Чи потрібно варити лисички перед смаженням та як це правильно робити – читайте в матеріалі.
А ви знали, що гриби лисички багаті на вітаміни А, В1, В2, С. Вони також містять мінерали, такі як калій, кальцій, магній і залізо. Лисички містять хітинманозу – речовину, яка допомагає боротися з паразитами в організмі людини. Окрім цього, лисички мають природні антибіотичні властивості, що допомагає боротися з бактеріальними інфекціями.
Чи потрібно варити лисички перед смаженням
Попередня обробка лисичок перед смаженням має кілька переваг:
- Гриби можуть накопичувати шкідливі речовини. Варіння допомагає позбутися від них.
- Варіння допомагає зменшити гіркоту, яка може бути в грибах.
- Варіння допомагає знищити можливі патогенні мікроорганізми.
Як правильно варити лисички перед смаженням
- Перед варінням ретельно чистимо гриби від бруду та піску. Потім гарно промиваємо їх під проточною водою. Якщо гриби великі, варто їх нарізати. Маленькі залишаємо цілими.
- Викладаємо лисички в каструлю та заливаємо водою. Додаємо на кожен літр води 1 ч. л. солі.
- Скільки варити лисички перед смаженням. Після закипання води варимо лисички близько 5 хвилин. Досвідчені господині радять під час варіння знімати пінку, яка утворюється на поверхні.
- Потім переливаємо гриби на друшляк і промиваємо теплою водою.
- Даємо воді стекти і використовуємо, хто як забажає.
Смажити лисички краще на суміші олії та масла, попередньо обсмаживши на ньому нарізану цибулю. Наприкінці приготування можна додати у страву сметану, сіль, перець та інші спеції до смаку.
Чи потрібно варити лисички перед смаженням ми вже з’ясували. Нижче дивіться рецепт смачної заготівлі лисичок на зиму.