Мексиканська кухня відома своєю “вогненністю”, чилі кон карне – не виняток. Соковита яловичина, ніжна квасоля та ароматний соус не залишить байдужим жодного гурмана. Як приготувати страву за класичним рецептом – у матеріалі Факти ICTV.
Чилі кон карне: класичний рецепт
Смачна гостра печеня з яловичиною, квасолею та овочами точно сподобається шанувальникам гострих страв. Адже класичний рецепт чилі кон карне передбачає використання свіжого перцю чилі, відомого своєю пекучістю.
Інгредієнти:
- 1 кг яловичини
- 2 ст. л. олії (оливкової або рослинної)
- 1 велика цибуля
- 4 зубчики часнику
- 2 ч. л. кумину
- 2-3 перці чилі
- 1 ч. л. солі
- 1/2 ч. л. меленого чорного перцю
- 400 г консервованих томатів
- 400 г консервованої червоної квасолі
- свіжа зелень – до смаку
Приготування чилі кон карне:
- Філе яловичини промийте під проточною холодною водою та обсушіть. М’ясо можна пропустити крізь м’ясорубку або подрібнити гострим ножем.
- Розігрійте олію в глибокій каструлі або сковороді на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю та роздавлений часник і смажте до м’якості орієнтовно 5-7 хв. Потім додайте яловичину і смажте протягом 8-10 хвилин.
- Після цього всипте спеції та перемішайте масу, щоб вони рівномірно розподілились. Далі – томати та квасоля. Тушкуйте на слабкому вогні протягом 1-2 год.
- Коли м’ясо стане м’яким, зніміть з вогню.
Подавайте чилі кон карне гарячим зі свіжою зеленню, рисом або тортильєю.
Читайте також: