До святкового столу: рецепт млинців з ікрою

Марина Мелехова редактор розділу Медицина
млинці, ікра, Масляна

Навіть невелика кількість ікри може перетворити буденну страву на справжній шедевр. Взяти хоч би млинці.

Це чудовий варіант для святкового сніданку, урочистого фуршету чи званої вечері. Запевняємо, млинці з ікрою зникнуть зі стола першими. Як приготувати млинці з ікрою – у матеріалі Факти ICTV.

Млинці з ікрою – рецепт

Тісто для млинців з ікрою можна приготувати на молоціокропі чи мінералці. Головне, щоб вони були не солодкими і тонкими. Тоді поєднання млинців з ікрою буде гармонійним.

Інгредієнти для млинців з ікрою:

  • 250-300 г борошна
  • 250-300 мл молока
  • 2 яйця
  • 80 г цукру
  • 5 г солі
  • 3 ст. л. рослинної олії

Для начинки:

  • 100 г будь-якої рибної ікри

Приготування млинців з ікрою

Якщо тісто для млинців з ікрою вийшло надто рідке, не поспішайте одразу додавати борошно. Краще  відлийте частину тіста в менший посуд та змішайте його з борошном. Тільки після цього додавайте цю масу до решти. Таким чином можна досягти бажаної консистенції тіста для млинців з ікрою та уникнути небажаних грудочок.

  1. Приготуйте тісто. Підігрійте молоко до температури 30°С. Додайте цукор, сіль, олію. Добре перемішайте. Потім збийте яйця, вилийте у суміш та знову розмішайте.
  2. У просіяне борошно поступово додавайте яєчно-молочну суміш, постійно її помішуючи. Коли маса стане однорідною, накрийте миску рушником та залиште на 15-20 хв.
  3. Після цього випікайте млинці на гарячій пательні, змащеній олією або шматочком сала. Налийте тісто тонким шаром та розподіліть його рівномірно по всій поверхні пательні. Щойно млинець набуде золотистого кольору з одного боку, переверніть його на інший.
  4. Викладіть на готові млинці ікру та згорніть млинці з ікрою рулетом, конвертом, трикутником або у вигляді мішечка.

Categories: Їжа Тіло