Домашні бублики: простий рецепт смачної випічки

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Бублики

Рецептів бубликів безліч і всі вони варті уваги. Сьогодні поділимося рецептом бубликів з хрусткою золотистою скоринкою та ніжною м’якою серединкою.

Якщо ви шукаєте рецепт бубликів, то готуються вони з тіста без додавання дріжджів. В тісто для бубликів не додають також ні соду, ні розпушувач.

Традиційний рецепт бубликів включає борошно, дріжджі, цукор, сіль, олію або вершкове масло, воду чи молоко. Тісто замішують та залишають підходити. Потім формують вироби та випікають у духовці.

Сучасні кулінари постійно експериментують з традиційними рецептами бубликів. Вони додають нові інгредієнти, такі як мед, цукати або й навіть шоколад, щоб створити нові смакові поєднання та унікальні версії цієї класичної випічки.

Як приготувати бублики в домашніх умовах

Приготовлені за цим рецептом бублики чудово смакують з медом, варенням, джемом чи згущеним молоком, а також можуть бути використані як основа для сендвічів або інших закусок.

Інгредієнти:

  • вода або молоко – 200 мл
  • борошно пшеничне – 450 г
  • дріжджі сухі – 1,5 ч. л.
  • цукор – 110 г
  • ванільний цукор – 1 пакетик
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • вершкове масло – 70 г
  • олія для змащування дека – 1 ст. л.
  • яєчні жовтки для змащування виробів – 2 шт.

Рецепт бубликів покроково:

  1. Спочатку потрібно приготувати опару. Для цього у невелику ємність вливаємо теплу воду або молоко, всипаємо дріжджі та цукор і гарно розтираємо. Додаємо 1 ст. л. борошна, перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин.
  2. Отриману дріжджову масу перекладаємо у миску, додаємо сіль, розтоплене тепле вершкове масло, ванільний цукор та перемішуємо.
  3. Потім поступово вводимо просіяне борошно і замішуємо тісто. Залишаємо його щоб підійшло у теплому місці, накривши рушником на 1 годину.
  4. Готове тісто розділяємо на однакові шматочки (8-10 шт.).
  5. З кожного шматочка формуємо кульку. Накриваємо вироби харчовою плівкою і залишаємо у теплі, щоб підійшли, на 20-25 хвилин.
  6. Деко змащуємо олією. В булочці робимо отвір, формуємо бублики й викладаємо їх на деко. Залишаємо ще на 20 хвилин.
  7. Кожен бублик змащуємо яєчним жовтком. Можна також посипати їх маком або кунжутом.
  8. Випікаємо у духовці за 180 °С приблизно 25 хвилин.

Отже, рецепт бубликів зовсім не складний. Варто приготувати!

Categories: Їжа Тіло