Сангрія – це не просто старовинний напій, а справжній символ іспанської культури, який зачаровує своїм смаком та ароматом.
У цьому матеріалі ви дізнаєтеся рецепт сангрії, що входить до складу сангрії та інші секрети приготування.
Класичний рецепт сангрії поєднує в собі вино, фрукти, цукор та лікер чи бренді.
Проте існують численні варіації цього напою залежно від регіону та особистих уподобань того, хто готує. Так, наприклад, часто у цей напій додають газовану воду та кубики льоду.
Цей освіжаючий напій здатний перетворити будь-який захід на справжнє свято!
Сангрія: рецепт класичний
Це найпоширеніший вид сангрії, основою якого є червоне вино. До нього додають цитрусові, ягоди, іноді – палички кориці чи гвоздики для аромату.
Що входить до складу сангрії:
- червоне вино – 1 пляшка
- апельсин (великий) – 1 шт.
- яблуко – 1 шт.
- груша – 1 шт.
- полуниця – 200 г
- цукор – 2 ст. л.
- лікер чи бренді – 200 мл
- кубики льоду – до смаку
Приготування:
- Фрукти та ягоди миємо та обсушуємо. Нарізаємо їх кубиками чи невеликими скибочками.
- Викладаємо у зручну, бажано скляну ємність, посипаємо цукром та перемішуємо.
- Вливаємо алкогольні напої та гарно перемішуємо.
- Ємність з сангрією накриваємо кришкою і поміщаємо у холодильник на 1-2 години.
- Перед подачею додаємо лід і, за бажанням, газовану воду. На рекомендовану кількість інгредієнтів достатньо буде 200 мл газованої води.
Інші види сангрії:
- Біла сангрія готується на основі білого вина. Вона має легший смак. До неї додають ті самі фрукти. Також можна додати для додаткового смаку та краси листочки м’яти.
- Рожева сангрія поєднує в собі рожеве вино та легкі фрукти світлих кольорів. Вона відрізняється м’яким смаком та привабливим рожевим відтінком.
- До складу ігристої сангрії входить шампанське чи інше ігристе вино. Це робить напій особливо елегантним та святковим.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.