Домашня сангрія: простий рецепт і склад коктейлю

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Сангрія

Сангрія – це не просто старовинний напій, а справжній символ іспанської культури, який зачаровує своїм смаком та ароматом.

У цьому матеріалі ви дізнаєтеся рецепт сангрії, що входить до складу сангрії та інші секрети приготування.

Класичний рецепт сангрії поєднує в собі вино, фрукти, цукор та лікер чи бренді.

Проте існують численні варіації цього напою залежно від регіону та особистих уподобань того, хто готує. Так, наприклад, часто у цей напій додають газовану воду та кубики льоду.

Цей освіжаючий напій здатний перетворити будь-який захід на справжнє свято!

Сангрія: рецепт класичний

Це найпоширеніший вид сангрії, основою якого є червоне вино. До нього додають цитрусові, ягоди, іноді – палички кориці чи гвоздики для аромату.

Що входить до складу сангрії:

  • червоне вино – 1 пляшка
  • апельсин (великий) – 1 шт.
  • яблуко – 1 шт.
  • груша – 1 шт.
  • полуниця – 200 г
  • цукор – 2 ст. л.
  • лікер чи бренді – 200 мл
  • кубики льоду – до смаку

Приготування:

  1. Фрукти та ягоди миємо та обсушуємо. Нарізаємо їх кубиками чи невеликими скибочками.
  2. Викладаємо у зручну, бажано скляну ємність, посипаємо цукром та перемішуємо.
  3. Вливаємо алкогольні напої та гарно перемішуємо.
  4. Ємність з сангрією накриваємо кришкою і поміщаємо у холодильник на 1-2 години.
  5. Перед подачею додаємо лід і, за бажанням, газовану воду. На рекомендовану кількість інгредієнтів достатньо буде 200 мл газованої води.

Інші види сангрії:

  • Біла сангрія готується на основі білого вина. Вона має легший смак. До неї додають ті самі фрукти. Також можна додати для додаткового смаку та краси листочки м’яти.
  • Рожева сангрія поєднує в собі рожеве вино та легкі фрукти світлих кольорів. Вона відрізняється м’яким смаком та привабливим рожевим відтінком.
  • До складу ігристої сангрії входить шампанське чи інше ігристе вино. Це робить напій особливо елегантним та святковим.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Categories: Їжа Тіло