Дожити до 100 років: який продукт варто додати до раціону

Міла Грубнік редакторка розділу Здоров’я
бобовые

Продукти, які людина вживає щодня, впливають на її самопочуття, здоров’я та тривалість життя загалом.

Науковці провели дослідження, порівнявши “західну” дієту з великою кількістю червоного м’яса, оброблених продуктів, рафінованого зерна, цукру та раціон, багатий бобовими, овочами, фруктами, рибою.

Після 18 років спостереження вони виявили, що у тих, хто харчувався за другим типом, загальний ризик смертності знизився на 17%, зокрема від серцево-судинних захворювань – на 28%.

Водночас ключову роль у такій дієті відігравали саме бобові.

– Квасоля багата на рослинний білок і клітковину та майже не містить жиру. Наприклад, в одній чашці чорних бобів ви споживаєте 15 г білка, 15 г клітковини і менше 1 г цукру і жиру, – йдеться у матеріалі.

У тексті також зазначається, що отримання достатньої кількості клітковини пов’язане з більш тривалим і здоровим життям. Вона знижує ризик депресії, гіпертонії, діабету.

Крім того, бобові – потужний антиоксидант, вони містять поліфенол, який, як з’ясували дослідники, також може допомогти уповільнити старіння.

Джерело: Eat This, Not That

Categories: Їжа Тіло