Глазур для паски – це мало не найважливіша частина святкової випічки. Головне, щоб вона не обсипалася та не кришилася, коли ви нарізаєте паску до святкового столу.
Саме тому ми підготували для вас рецепт глазурі, яку готують на желатині, щоб вона не обсипалася.
Желатин – цей природний продукт має унікальні властивості, які роблять його ідеальним для використання в глазурі. За додавання його до глазурі відбувається зміцнення структури, що робить її стійкішою та менш схильною до обсипання.
Глазур на желатині
Загальний час приготування глазурі для паски – 20 хвилин.
Що знадобиться:
- Желатин – 0,5 ч. л.
- Вода – 3 ст. л.
- Цукор – 100 г
Процес приготування глазурі з желатином:
- Нагріваємо воду до 70-80°C і розводимо нею половину чайної ложки желатину. Розмішувати необхідно, доки суміш не стане прозорою.
- У невеликій мисці розмішуємо 100 г цукру та 2 ст. л. води.
- Ставимо цукор з водою на вогонь і доводимо до кипіння, щоб цукор повністю розчинився.
- У цукор додаємо желатин і все ретельно розмішуємо. Після того як маса стане однорідною, можна вимкнути вогонь.
- Збиваємо міксером цукрово-желатинову масу, поки вона не перетвориться на білу глазур.
- Прикрашаємо паски. Дуже важливо використовувати глазур одразу після приготування, оскільки вона швидко застигає.
Читайте також: