Густе желе з персика на зиму: рецепт з агар-агаром

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
желе з персика на зиму

Сьогодні ділимося рецептом чудової заготівлі. Будемо готувати желе з персика на зиму.

Цей рецепт простий та швидкий! Готуємо в один підхід. Яскравий колір, насичений смак і аромат свіжих фруктів. Це і є те саме домашнє персикове желе.

Секрет в технології приготування та використанні агар-агару. Отже, як приготувати желе з персика – читайте в матеріалі.

Таке желе чудово пасує до сиру, запіканок, пудингів, млинців, оладок, а також його можна намазувати на хрусткі тости, булочки чи білий хліб.

Желе з персика на зиму: рецепт

Із запропонованих продуктів вийде 2 л 500 мл джему +трішки поласувати зараз.

Інгредієнти:

  • персики – 2 кг 400 г
  • цукор – 1 кг
  • сік лимона – 70 мл
  • агар-агар (сила гелю не менше 900) – 30 г
  • вода – 100 мл

Для приготування желе, джемів і варення завжди обирайте гарно стиглі, навіть перезріли персики.

Желе з персика: рецепт на зиму покроково

  1. Агар-агар всипаємо у склянку і вливаємо холодну воду (100 мл).
  2. Поки наш загущувач набухає, персики гарно миємо, видаляємо кісточки.
  3. Половинки фруктів викладаємо у миску, поливаємо соком лимона та всипаємо цукор.
  4. Усе подрібнюємо занурювальним блендером до стану майже однорідного пюре. Замість блендера підійде м’ясорубка, кухонний комбайн чи можна просто гарно подрібнити персики ножем, а потім розім’яти дерев’яною товкачкою.
  5. Близько 150 мл пюре викладаємо до агар-агару і перемішуємо.
  6. Миску з пюре ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Перемішувати в процесі приготування – обов’язкове правило. Тому що пюре з цукром на великому вогні швидко підгоряє.
  7. Доводимо фруктове пюре до кипіння. Вогонь зменшуємо до мінімального і варимо, іноді помішуючи, близько 7 хвилин.
  8. Тепер вводимо в пюре, гарно перемішуючи, суміш з агар-агаром. Варимо 3 хвилини, не більше, щоб агар-агар не втратив желеутворювальні якості.
  9. Гаряче желе з персика на зиму викладаємо у стерилізовані банки та герметично закриваємо кришками.

Перевертати таку заготовку не треба. Охолоджуємо і переносимо на зберігання.

Categories: Їжа Тіло