Запашні, хрусткі консервовані кабачки з часником і зеленню за своїм смаком дуже нагадують мариновані гриби.
Ця чудова заготовка взимку доповнить будь-який гарнір. Наш вибір – картопля (пюре, варена чи запечена). Буде смачно та апетитно!
Як приготувати мариновані кабачки з часником і зеленню за перевіреним часом рецептом і важливі поради – читайте в матеріалі.
Мариновані кабачки з часником і зеленню: рецепт
Із запропонованої кількості інгредієнтів у вас вийде приблизно 4 банки об’ємом 0,5 літра та трішки залишиться, щоб поласувати зараз.
Інгредієнти:
- кабачки чи цукіні (молоді) – 2 кг
- кріп – 1 пучок (50 г)
- петрушка – 1 пучок (50 г)
- часник – 7-8 зубків
- горошини чорного перцю – 10-12 шт.
- оцет – 0,5 склянки (125 мл)
- цукор – 0,5 склянки
- перець чилі (маленький) – 1 шт.
- сіль (не йодована) – 50 г
Приготування:
- Кабачки миємо, зрізаємо хвостики й трохи з іншої частини кабачка. Нарізаємо їх кубиками, брусочками чи кружальцями. Якщо у вас молоді кабачки – шкірку чистити не треба. У старих кабачків це обов’язково треба зробити.
- Кріп та петрушку промиваємо, злегка обсушуємо та нарізаємо. Часник чистимо та пропускаємо через прес.
- М’якоть перцю чилі нарізаємо тонкими кружальцями.
- У миску викладаємо кабачки. Додаємо цукор, сіль, оцет, часник, перець чилі, горошини перцю та зелень.
- Усе гарно перемішуємо і залишаємо на 1 годину 30 хвилин. Важливо під час маринування кабачки кожні 20 хвилин перемішувати (бажано дерев’яною ложкою).
- Тим часом треба простерилізувати банки та кришки зручним для вас способом. Як стерилізувати банки в мікрохвильовці – читайте тут.
- Мариновані кабачки з часником і зеленню розкладаємо у банки та накриваємо кришками.
- На дно широкої каструлі викладаємо кухонний рушник чи будь-яку тканину. Ставимо банки та вливаємо по їх вінця теплу воду.
- Воду доводимо до кипіння та зменшуємо вогонь. Закуску з кабачків в банках стерилізуємо близько 15-17 хвилин.
- Банки дістаємо з каструлі та відразу закатуємо. Потім перевертаємо їх, укутуємо чимось теплим та залишаємо на добу.
Рецепт маринованих кабачків з часником і зеленню не складний. Якщо ви любите закуски з кабачків – робіть відразу дві порції – не пошкодуєте!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.