Хрусткі мариновані кабачки з часником і зеленню: рецепт

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
мариновані кабачки з часником і зеленню

Запашні, хрусткі консервовані кабачки з часником і зеленню за своїм смаком дуже нагадують мариновані гриби.

Ця чудова заготовка взимку доповнить будь-який гарнір. Наш вибір – картопля (пюре, варена чи запечена). Буде смачно та апетитно!

Як приготувати мариновані кабачки з часником і зеленню за перевіреним часом рецептом і важливі поради – читайте в матеріалі.

Мариновані кабачки з часником і зеленню: рецепт

Із запропонованої кількості інгредієнтів у вас вийде приблизно 4 банки об’ємом 0,5 літра та трішки залишиться, щоб поласувати зараз.

Інгредієнти:

  • кабачки чи цукіні (молоді) – 2 кг
  • кріп – 1 пучок (50 г)
  • петрушка – 1 пучок (50 г)
  • часник – 7-8 зубків
  • горошини чорного перцю – 10-12 шт.
  • оцет – 0,5 склянки (125 мл)
  • цукор – 0,5 склянки
  • перець чилі (маленький) – 1 шт.
  • сіль (не йодована) – 50 г

Приготування:

  1. Кабачки миємо, зрізаємо хвостики й трохи з іншої частини кабачка. Нарізаємо їх кубиками, брусочками чи кружальцями. Якщо у вас молоді кабачки – шкірку чистити не треба. У старих кабачків це обов’язково треба зробити.
  2. Кріп та петрушку промиваємо, злегка обсушуємо та нарізаємо. Часник чистимо та пропускаємо через прес.
  3. М’якоть перцю чилі нарізаємо тонкими кружальцями.
  4. У миску викладаємо кабачки. Додаємо цукор, сіль, оцет, часник, перець чилі, горошини перцю та зелень.
  5. Усе гарно перемішуємо і залишаємо на 1 годину 30 хвилин. Важливо під час маринування кабачки кожні 20 хвилин перемішувати (бажано дерев’яною ложкою).
  6. Тим часом треба простерилізувати банки та кришки зручним для вас способом. Як стерилізувати банки в мікрохвильовці – читайте тут.
  7. Мариновані кабачки з часником і зеленню розкладаємо у банки та накриваємо кришками.
  8. На дно широкої каструлі викладаємо кухонний рушник чи будь-яку тканину. Ставимо банки та вливаємо по їх вінця теплу воду.
  9. Воду доводимо до кипіння та зменшуємо вогонь. Закуску з кабачків в банках стерилізуємо близько 15-17 хвилин.
  10. Банки дістаємо з каструлі та відразу закатуємо. Потім перевертаємо їх, укутуємо чимось теплим та залишаємо на добу.

Рецепт маринованих кабачків з часником і зеленню не складний. Якщо ви любите закуски з кабачків – робіть відразу дві порції – не пошкодуєте!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Categories: Їжа Тіло