Хрусткі огірки з лимонною кислотою: рецепт на літрову банку

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Огірки з лимонною кислотою

Із радістю ділимося чудовим рецептом. Готувати будемо огірки на зиму з лимонною кислотою. Рецепт дуже простий і доступний кожному.

Мариновані огірки з лимонною кислотою на літрову банку

Використовуйте огірки домашні, засолювального сорту (колючі) та виберіть однакові за розміром для кращого вигляду.

Нам знадобиться:

  • огірки – 700 г (приблизно)
  • часник – 2-3 зубки
  • кріп – 2 парасольки
  • листя вишні – 3 шт.
  • лимонна кислота – 1/4 ч. л.
  • горошини духмяного перцю – 3-4 шт.
  • гвоздика (за бажанням) – 2-3 шт.
  • сіль – 1 ст. л. (без гірки)
  • цукор – 2 ст. л.
  • вода – близько 400 мл

Огірки на зиму без оцту з лимонною кислотою: приготування

  1. Вимийте огірки та зріжте кінчики. Це допоможе огіркам краще промаринуватися.
  2. У суху стерилізовану банку викладіть листя вишні, кріп, нарізаний часник, горошини перцю та гвоздику.
  3. Потім щільно викладіть огірки. Поспішати не варто, намагайтеся заповнити увесь вільний простір.
  4. Воду доведіть до кипіння та залийте нею огірки. Накрийте банку кришкою і залиште на 15 хвилин.
  5. Воду з банки злийте в каструлю. Додайте ще близько 150 мл води, щоб було про запас. Всипте цукор і сіль і доведіть до кипіння. Проваріть близько 2 хвилин.
  6. У банку всипте лимонну кислоту і влийте гарячий маринад.
  7. Банку накрийте кришкою і закатайте. Під дією лимонної кислоти верхній огірок може змінити колір на рудий – це нормально, з часом всі огірочки набудуть рівномірного приємного кольору.

Переверніть їх і вкутайте ковдрою. Після повного охолодження перенесіть заготівлю у прохолодне місце для зберігання.

Мариновані огірки з лимонною кислотою краще вживати не раніше, ніж через 3-4 тижні.

Categories: Їжа Тіло