Кабачки з домашнім сиром та моцарелою

Лариса Божко журналістка розділу Здоров'я Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Кабачки з домашнім сиром та моцарелою

Кабачки можна готувати як окрему страву: смажені, запечені на грилі, а можна їх нафарширувати. Чим? Та чим завгодно: овочами горіхами, рисом, домашнім сиром чи твердим сиром (моцарелою, сулугуні, голландським, гаудою).

Кабачки з домашнім сиром та моцареллою – страва проста у приготуванні, але надзвичайно смачна та корисна.

Якщо для начинки кабачком змішати домашній сир із твердим сиром, вийде м’яка та пікантна маса, вважає шеф Євген Клопотенко.

Кабачки з домашнім сиром та моцарелою: рецепт

Цей рецепт ідеально підходить для літнього обіду або легкої вечері.

Інгредієнти:

  • 2 кабачки
  • 200 г сиру
  • 100 г сиру моцарела
  • сіль та перець до смаку

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Кабачки помийте та розріжте вздовж на дві частини. За допомогою ложки витягніть м’якоть.
  2. У мисці змішайте сир і терту моцарелу до однорідного стану, посоліть і поперчіть. Наповніть сирною сумішшю кабачки і відправте в духовку на 20 хвилин.
  3. Вийміть страву з духовки та дайте їй трохи охолонути. Перед подачею посипте подрібненою зеленню кропу чи петрушки.

Корисні поради

  • Для приготування кабачків з домашнім сиром та моцарелою найкраще підійдуть молоді кабачки чи цукіні, оскільки вони мають тонку шкірку та солодку ніжну м’якоть.
  • Для більш насиченого смаку можна додати трави, такі як орегано чи базилік.
  • Можна експериментувати з різними видами сиру, додаючи, наприклад, для пікантного смаку сир з пліснявою.

Джерело: Євген Клопотенко

Categories: Їжа Тіло