Кабачки з печерицями на зиму – чудова ідея урізноманітнити наш зимовий раціон.
Кабачки – овоч низькокалорійний, багатий на вітаміни та мінерали. Вони містять вітамін С, вітамін А, калій, магній та фолієву кислоту. Кабачки сприяють поліпшенню травлення та нормалізації обміну речовин.
Печериці також є цінним джерелом корисних речовин. Вони містять білок, вітаміни групи В, вітамін D, мікроелементи, такі як залізо, калій, цинк та селен. Печериці сприяють покращенню стану шкіри та підтримці нормальної роботи серцево-судинної системи.
Простота приготування та доступність інгредієнтів роблять цей рецепт закуски з кабачками та шампіньйонами ідеальним для домашньої консервації.
Сподіваємось, рецепт стане вашим улюбленим. Отже, розпочнемо приготування.
Як приготувати кабачки з печерицями на зиму
Закуска буде виглядати дуже апетитно, якщо моркву натерти на тертці для моркви по-корейськи.
Інгредієнти на 5 банок об’ємом 0,5 літра:
- кабачки – 1,5 кг
- печериці – 1 кг
- морква – 1 шт.
- цукор – 130 г
- оцет – 100 мл
- сіль – 1 ст. л.
- олія – 250 мл
- томатна паста – 2 ст. л. чи томатний соус – 4-5 ст. л.
- перець чилі – 1 шт.
- часник – 5-6 зубків
Кабачки з печерицями на зиму: рецепт покроково
- Кабачки та гриби гарно миємо. Кабачки нарізаємо кружальцями, півкружальцями чи кубиками. Печериці нарізаємо на тонкі пластинки. Моркву чистимо та натираємо. Підготовлені овочі викладаємо в каструлю.
- Готуємо заправку. У невеликій глибокій мисочці поєднуємо цукор, оцет, сіль та олію. Додаємо томат і перемішуємо.
- Поливаємо заправкою овочі та перемішуємо. Залишаємо на 30 хвилин за кімнатної температури.
- Потім каструлю з овочами ставимо на вогонь та доводимо до кипіння. Вогонь зменшуємо і готуємо 10 хвилин.
- Тим часом часник чистимо, миємо та пропускаємо через прес.
- Перець чилі (без насіння), розрізаємо на 4 частини та викладаємо у підготовлені півлітрові банки.
- Додаємо до овочів часник, перемішуємо та готуємо ще близько 1 хвилини.
- Розкладаємо кабачки з печерицями у банки та стерилізуємо звичним для вас способом близько 20 хвилин.
- Гарячі кабачки з печерицями на зиму відразу закатуємо, перевертаємо та залишаємо, щоб охололи. Можна банки накрити теплою ковдрою.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.