Курча табака: як приготувати за перевіреним часом рецептом

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Курча табака

У світі кулінарії є безліч страв з курки, які вражають смаком та ароматом. Однією з таких страв є національна страва грузинської кухні – курча табака.

Це не просто тушка курки на тарілці – це справжній кулінарний шедевр, який відзначається неповторним смаком і нестандартним способом приготування.

Фактично, назва цієї страви походить від спеціальної чавунної сковорідки з важкою кришкою, яку називають “тапа”. Фонетично правильним варіантом назви міг би бути “курча тапака”, що означає “засмажене в тапі”.

Рецепт курча табака зовсім не складний, а тому легко просто можна приготувати в домашніх умовах з доступних кожному продуктів.

Як приготувати курча табака та важливі поради – читайте нижче.

Курча табака: рецепт приготування покроково

У часникову підливку можна також додати дрібно нарізану кінзу, петрушку або сушений базилік.

Інгредієнти:

  • курча – 1 шт. (600-800 г)
  • соняшникова олія – ​​50 мл
  • вершкове масло – 60 г
  • сік лимона – 1 ст. л.
  • часник – 2 зубки
  • сіль – 1 ч. л. (приблизно)
  • чорний мелений перець – 1/2 ч. л.
  • хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
  • вода – 50 мл

Готуємо курча табака так:

  1. Курча промиваємо, обсушуємо та розрізаємо по грудці навпіл, але не повністю і притискаємо до дощечки.
  2. Замотуємо тушку в один шар харчової плівки й гарно відбиваємо кухонним молоточком.
  3. Викладаємо курча на пласку тарілку, гарно натираємо з усіх боків сумішшю солі, перцю та хмелі-сунелі.
  4. Потім поливаємо тушку соком лимона та олією. Накриваємо тарілку з курчам харчовою плівкою і поміщаємо у холодильник маринуватися. Час маринування від 30 хвилин.
  5. У сковороді розтоплюємо вершкове масло. Викладаємо тушку грудкою до низу, накриваємо невеликою кришкою і зверху ставимо вантаж. Готуємо 15 хвилин.
  6. Потім птицю перевертаємо на інший бік і готуємо ще близько 15 хвилин під вантажем.
  7. Тим часом у невелику ємність викладаємо пропущений через прес часник, додаємо трішки солі та вливаємо воду. Перемішуємо.
  8. Готове курча табака поливаємо водою з часником. Страва готова. Смачного!

Подаємо страву зі свіжими овочами та зеленню.

Отже, рецепт курча табака цікавий та простий. Її неповторний смак і аромат сподобаються навіть найвибагливішим гурманам.

Якщо ви шукаєте смачну та легку у приготуванні страву з курки, спробуйте приготувати курча табака. Ця страва точно варта уваги!

Фото: Depositphotos

Categories: Їжа Тіло