Квашені зелені помідори з часником і зеленню – закуска смачна та хрумка. Пізньої осені зрілі помідори вже не можуть дозрівати, тому саме час приготувати цю апетитну заготівлю.
Як приготувати квашені зелені помідори з часником і зеленню за особливим рецептом – читайте в матеріалі.
Квашені зелені помідори з часником та зеленню рецепт
Використовуйте тільки свіжі овочі. Зелені помідори мають бути щільними, непошкодженими та без ознак гнилі. Листя смородини або парасольки кропу нададуть помідорам ще насиченішого аромату.
Інгредієнти:
- помідори зелені – 1 кг
- петрушка – 1 пучок
- кріп – 1 пучок
- часник – 5 зубків
- перець чилі – до смаку
- сіль – 1,5 ст. л.
- цукор – на бажання, до вашого смаку
Приготування:
- Для начинки зелень миємо, обсушуємо та нарізаємо. М’якоть перцю чилі нарізаємо маленькими шматочками. Часник дрібно нарізаємо чи пропускаємо через прес. Посипаємо усе сіллю та цукром. Перемішуємо.
- Промиті помідори надрізаємо навпіл поперек, не до кінця, а дрібні розрізаємо повністю. Щедро начиняємо помідори зеленню і викладаємо щільно шарами в чисту банку або емальований посуд.
- Зверху ставимо гніт. Протягом 2-3 годин на поверхні з’явиться сік. Якщо соку недостатньо, додаємо трішки води з сіллю.
- Залишаємо помідори ферментуватися за кімнатної температури на 3-4 дні. Швидкість ферментації залежить від температури в приміщенні.
- Куштуємо помідори на смак. Якщо вас він влаштовує, ставимо банку із квашеними зеленими помідорами з часником і зеленню у холодильник на зберігання. Якщо смак занадто м’який – залишаємо ще на деякий час за кімнатної температури.
Квашені помідори чудово смакують з картоплею, гречаною кашею та м’ясними стравами.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.