Смачний маринад для шинки в духовці можна приготувати в домашніх умовах та запекти цю смакоту в духовці у фользі чи без неї.
Отже, нижче читайте прості та доступні рецепти маринадів для м’яса, запеченого в духовці, на будь-який смак. А саме: готуємо легко і швидко мокрий та сухий маринад для шинки в духовці, а також універсальний швидкий маринад для шинки.
Хоч би який рецепт ви обрали, шинка запечена у духовці вийде мʼякою та апетитною.
Мокрий маринад для шинки в духовці
За цим рецептом також можна замаринувати яловичину та попередньо вимочену дичину.
Інгредієнти для маринаду на 1 кг свинини:
- вода – 400 мл
- сіль – 1 ст. л.
- цукор – 1 ч. л.
- кмин – 1 ч. л.
- лавровий лист – 2 шт.
- перець горошком духмяний та чорний – по 5 шт.
- перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- перець чилі мелений – дрібка
- олія для змащення м’яса після маринування – 1 ст. л.
Рецепт мокрого маринаду для шинки:
- У каструлю викладаємо усі вищеперераховані спеції, сіль та цукор.
- Вливаємо до них воду і доводимо її до кипіння. Маринад повністю охолоджуємо.
- Шмат м’яса викладаємо у зручний скляний або емальований посуд.
- Свинину заливаємо маринадом. Накриваємо посуд кришкою або загортаємо у харчову плівку.
- Поміщаємо шинку маринуватися у холодильник на 3 доби. За цей час м’ясо бажано 3 рази дістати з холодильника, трішки ще наколоти ножем і перевернути на інший бік.
- Дістаємо замариновану свинину з маринаду, обсушуємо і злегка змащуємо олією.
- Запікаємо у духовці за 190 °С близько 1 години 20 хвилин.
Швидкий маринад для шинки: універсальний рецепт
Цей маринад також підійде для маринування молодої телятини та індички.
Інгредієнти:
- шмат свинини – 1 кг
- сіль – 1 ст. л.
- цукор – 0,5 ч. л.
- приправа для м’яса (без солі) – 2 ст. л.
- часник – 2-3 зубки
- сік лимона – 2 ст. л.
- оливкова олія – 1 ст. л.
Як приготувати швидкий маринад для шинки:
- М’ясо промиваємо, обсушуємо, викладаємо у миску, поливаємо соком лимона і гарно натираємо його їм. Потім злегка наколюємо гострим ножем.
- Усі спеції поєднуємо та перемішуємо.
- Отриманою сумішшю спецій натираємо м’ясо. Потім натираємо пропущеним через прес часником.
- Викладаємо шмат м’яса у фольгу, змащуємо з обох боків олією. Фольгу загортаємо. Залишаємо за кімнатної температури на 2 години.
- Запікаємо у духовці за 200 °С 40 хвилин. Потім фольгу розгортаємо і запікаємо ще близько 30 хвилин.
Сухий маринад для шинки в духовці: класичний рецепт
Приготувати шинку можна у фользі або рукаві для запікання.
Інгредієнти:
- свиний окіст – 2 кг
- сіль – 2 ст. л.
- перець чорний мелений – 1 ч. л.
- паприка – 1 ч. л.
- мускатний горіх – 1 ч. л.
- гранульований часник – 1 ч. л.
- базилік – 0,5 ч. л.
- коріандр мелений – 0,5 ч. л.
Як робити сухий маринад для шинки:
- Шмат свинини промити, гарно натерти сіллю і залишити на 2 години за кімнатної температури.
- Усі спеції поєднати та гарно перемішати.
- Отриманою сумішшю спецій натерти шмат м’яса, загорнути в харчову плівку і помістити у холодильник. Час маринування м’яса для шинки – від 6 годин.
- Потім шинку викласти у змащену олією форму і запікати у духовці, скропивши розтопленим жиром чи олією до готовности. Зазвичай шинку вагою 2 кг запікають за 190 °С близько 2 годин 30 хвилин.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.