Паприкаш з перцю на зиму – це чудова заготівля, яка стане справжньою знахідкою для тих, хто цінує свій час. Запропонований нами оригінальний рецепт поєднує в собі насиченість солодкого перцю, неймовірний аромат паприки та пікантність часнику.
Рецепт паприкашу простий у приготуванні, а результат порадує вас яскравим смаком і можливістю використовувати його в різноманітних кулінарних шедеврах.
Паприкаш: рецепт на зиму
Паприкаш можна намастити на хліб чи хрусткий тост, додати шматочки сиру чи ковбаси й отримати чудовий перекус.
Інгредієнти:
- болгарський перець – 1,5 кг
- часник – 2 головки
- паприка мелена – 2-3 ч. л.
- цукор – 250 г
- оцет столовий 9% – 220 мл
- сіль – 1 ст. л. чи до смаку
- томатна паста – 300 мл
- олія – 200 мл
Приготування:
- М’якоть болгарського перцю та почищені зубки часнику пропускаємо через м’ясорубку.
- До отриманої маси додаємо усі інші інгредієнти, окрім олії, та гарно перемішуємо. Томатну пасту заміняти томатним соусом чи томатним соком не рекомендується. Вона в рецепті відіграє важливу роль, додаючи страві густини та насиченості.
- Паприкаш ставимо на вогонь та, помішуючи, доводимо до кипіння. Потім варимо годину.
- Вливаємо олію і готуємо ще близько 15 хвилин.
- Переливаємо нашу заготівлю в стерилізовані банки та відразу закатуємо. Банки перевертаємо, укутуємо та залишаємо на добу.
Де використовувати паприкаш
- Соус для пасти чи рису.
- Один із інгредієнтів для заправки салатів.
- У перших стравах та рагу.
- Як маринад для м’яса та овочів перед запіканням чи смаженням.