Українські господині завжди славилися своїм умінням робити смачну заготівлю на зиму. У кожному домі, незалежно від регіону, знайдеться кілька банок з консервацією: як закусочною, так і десертною.
Під час війни ці запаси стають ще більш важливими. Тому пропонуємо апетитну заготівлю з овочів. Готувати будемо патисони на зиму як гриби.
Патисони на зиму, приготовані за рецептом, який робить їх схожими на гриби – заготівля хрустка та неймовірно смачна. Її можна подати до будь-якої другої страви.
Патисони як гриби на зиму: рецепт
З цієї кількості продуктів виходить 1 літрова банка і 1 півлітрова.
Інгредієнти:
- патисони – 1,5 кг
- цибуля – 2 шт.
- оцет 9% – 1/2 склянки
- олія рафінована – 1/2 склянки
- часник – 5 зубків
- цукор – 2 ст. л.
- сіль – 1 ст. л.
- перець чорний мелений – 1 ч. л.
- петрушка та кріп – 1 пучок чи до вашого смаку
Патисони як гриби рецепт покроково:
- Патисони промиваємо. Якщо шкірка занадто жорстка, її краще почистити. Також промиваємо зелень. Чистимо цибулю.
- Патисони нарізаємо кубиками. Насіння попередньо видаляємо. Цибулю також нарізаємо кубиками. Зелень дрібно нарізаємо. Почищений часник пропускаємо через прес.
- У велику миску викладаємо усі підготовлені продукти, додаємо сіль, перець та цукор. Перемішуємо. Залишаємо маринуватися в холодильнику на 3 години.
- Миску виймаємо з холодильника. Поливаємо овочі оцтом та олією. Перемішуємо.
- Розкладаємо усе по банках та поміщаємо у каструлю, застелену рушником. Накриваємо банки кришками.
- У каструлю вливаємо води по вінця банок та поступово доводимо до кипіння. Вогонь зменшуємо. Стерилізуємо 0,5-л банки 12 хвилин, літрові банки близько 15 хвилин.
- Потім банки дістаємо з води та відразу закатуємо. Залишаємо патисони як гриби на зиму, перевернувши та укутавши на добу. Потім переносимо на зберігання у комору.
Читайте також:
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.