Перець на зиму для фарширування – чудова ідея, бо зробити цю заготівлю можна за лічені хвилини! Солодкий перець додає стравам яскравих кольорів і аромату та є джерелом цінних вітамінів.
Зараз, коли майже всі овочі доступні та не дорогі, варто заготувати перець для фарширування на зиму.
Перець на зиму для фарширування: підготовка
Для заморожування найкраще підходить перець, зібраний у серпні-вересні. Вибирайте стиглі плоди без пошкоджень. Їх необхідно промити та обсушити.
Після цього можна обрати один з декількох варіантів підготовки: залишити перець цілим, розрізати навпіл або ж нарізати на шматочки чи смужки, залежно від того, як ви плануєте його використовувати взимку.
Перець для фарширування на зиму цілком
Один із найпоширеніших способів заготівлі перцю – заморожування цілком для подальшого фарширування. Цей метод дозволяє швидко приготувати фаршировані перці взимку, просто розморожуючи їх і додаючи начинку.
Перед заморожуванням перець можна злегка бланшувати. При цьому типі заморожування зберігається його структура і зберігати його в морозилці можна більш компактно.
Але це не обов’язково. Досвідчені господині частіше за все обирають простіший шлях: перець цілком можна також заморозити без попереднього бланшування.
Перець для фарширування на зиму в морозилку: шматочками, кубиками чи смужками
Якщо вам потрібен перець для різноманітних страв, можна нарізати його кубиками, соломкою чи просто навпіл.
Кубики перцю додаються до рагу, запіканок або зимових салатів, а соломка ідеально підходить для перших страв. Якщо використовувати перці різних кольорів, страви виглядатимуть ще привабливіше.
Використовуйте спеціальні герметичні пакети для заморожування, щоб уникнути висихання і проникнення сторонніх запахів.
Зберігання та використання замороженого перцю
Заморожений перець рекомендують зберігати у морозилці не більше 5-6 місяців. Температура зберігання – не вище -18 градусів.
Важливо дотримуватися правила: не дозволяти продукту розморожуватися під час використання. Дістаньте потрібну кількість перцю, герметично закрийте пакет і поверніть решту в морозилку.
Як заморозити перець на зиму для фарширування ми вже знаємо. Обираймо спосіб заморожування, який найбільше підходить до ваших кулінарних потреб, і насолоджуйтесь смаком свіжого перцю навіть узимку.