Перець на зиму для фарширування: як правильно заготовити в морозилку

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Солодкий перець на зиму для фарширування

Перець на зиму для фарширування – чудова ідея, бо зробити цю заготівлю можна за лічені хвилини! Солодкий перець додає стравам яскравих кольорів і аромату та є джерелом цінних вітамінів.

Зараз, коли майже всі овочі доступні та не дорогі, варто заготувати перець для фарширування на зиму.

Перець на зиму для фарширування: підготовка

Для заморожування найкраще підходить перець, зібраний у серпні-вересні. Вибирайте стиглі плоди без пошкоджень. Їх необхідно промити та обсушити.

Після цього можна обрати один з декількох варіантів підготовки: залишити перець цілим, розрізати навпіл або ж нарізати на шматочки чи смужки, залежно від того, як ви плануєте його використовувати взимку.

Перець для фарширування на зиму цілком

Один із найпоширеніших способів заготівлі перцю – заморожування цілком для подальшого фарширування. Цей метод дозволяє швидко приготувати фаршировані перці взимку, просто розморожуючи їх і додаючи начинку.

Перед заморожуванням перець можна злегка бланшувати. При цьому типі заморожування зберігається його структура і зберігати його в морозилці можна більш компактно.

Але це не обов’язково. Досвідчені господині частіше за все обирають простіший шлях: перець цілком можна також заморозити без попереднього бланшування.

Перець для фарширування на зиму в морозилку: шматочками, кубиками чи смужками

Якщо вам потрібен перець для різноманітних страв, можна нарізати його кубиками, соломкою чи просто навпіл.

Кубики перцю додаються до рагу, запіканок або зимових салатів, а соломка ідеально підходить для перших страв. Якщо використовувати перці різних кольорів, страви виглядатимуть ще привабливіше.

Використовуйте спеціальні герметичні пакети для заморожування, щоб уникнути висихання і проникнення сторонніх запахів.

Зберігання та використання замороженого перцю

Заморожений перець рекомендують зберігати у морозилці не більше 5-6 місяців. Температура зберігання – не вище -18 градусів.

Важливо дотримуватися правила: не дозволяти продукту розморожуватися під час використання. Дістаньте потрібну кількість перцю, герметично закрийте пакет і поверніть решту в морозилку.

Як заморозити перець на зиму для фарширування ми вже знаємо. Обираймо спосіб заморожування, який найбільше підходить до ваших кулінарних потреб, і насолоджуйтесь смаком свіжого перцю навіть узимку.

Categories: Їжа Тіло