Історія млинців нараховує тисячоліття, у багатьох культурах світу вони вважаються символом сонця, плодючості та процвітання. Зробити їх дуже просто з інгредієнтів, які є на кожній кухні, тому не дивно, чому смачні вироби такі популярні.
Як приготувати млинці на дріжджах на Масляну 2025 — рецепт від Фактів ICTV.
Млинці дріжджові: рецепт
Дріжджові млинці виходять пишнішими і дуже смачними. Знадобляться такі продукти.
Інгредієнти:
- борошно — 0,5 кг
- сухі дріжджі — 5 г
- молоко — 0,5 л
- яйце куряче — 2 шт.
- сіль — 3 г
- цукор — 20 г
- олія – 10 мл
Приготування
- Рецепт млинців на дріжджах передбачає приготування опари. Інгредієнти мають бути теплими, оскільки дріжджі активуються лише за певної температури, однак вона не повинна бути надто високою, оскільки дріжджі не спрацюють. Тож підігрійте половину необхідної кількості молока, потім перелийте в глибоку миску, додайте дріжджі й ретельно розмішайте. Додайте до суміші трохи цукру, солі та борошна. Ще раз добре розмішайте. Покрийте миску рушником і залиште в теплому місці на 30 хв.
- Потім відокремте білки від жовтків. Розітріть решту цукру разом з жовтками, додайте до дріжджової маси і добре перемішайте.
- Після цього додайте решту борошна. Якщо тісто вийде густим, розбавте його теплим молоком, влийте олію і знову добре перемішайте. Залиште тісто на 15 хв, щоб борошно віддало свою клейковину.
- Тим часом збийте білки до стійкої піни. Потім обережно вмішайте їх в тісто та дайте йому відпочити протягом 15 хв.
- Далі розпочніть випікати дріжджові млинці. Розігрійте пательню, змастіть олією, налийте тісто тонким шаром та розподіліть його рівномірно по всій поверхні пательні. Щойно млинець набуде золотистого кольору з одного боку, переверніть його на інший.
- Не забувайте перед випіканням млинців на дріжджах кожного разу ретельно перемішувати тісто, інакше борошно може осісти на дно.
Дріжджові млинці готові. Їх можна їсти на сніданок з варенням, медом, сметаною або подавати на обід чи вечерю з сиром, ікрою, м’ясом та рибою.
Читайте також: