Шашлик у томатному соку: найточніший рецепт

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Шашлик у томатному соку

Маринад для шашлику з томатним соком є одним з найпростіших у приготуванні.

Попри доступність основного інгредієнта маринаду, м’ясо, замариноване в ньому, набуває неповторного смаку. А при смаженні воно виходить соковитим і ніжним. Варто приготувати!

Як зробити шашлик у томатному соку – читайте далі у матеріалі.

Шашлик у томатному соку: необхідні інгредієнти

  • м’ясо свинини – 2 кг
  • томатний сік – 300 мл (або 6 помідорів перемолоти блендером чи м’ясорубкою)
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • сіль – 1 ст. л.
  • цукор – декілька дрібок
  • спеції (суміш чорного меленого перцю та базиліку) – 1 ч. л.
  • сушений часник – 1/4 ч. л.
  • коріандр горошком – 5 шт.
  • паприка – 0,5 ч. л.
  • олія – 30 мл

Як приготувати шашлик у томатному соку:

  1. М’ясо нарізаємо шматками прямокутної форми, щоб зручніше було нанизувати на шампури.
  2. Додаємо сіль, цукор, перець та перелічені спеції.
  3. Цибулю нарізаємо кільцями та чавимо до виділення соку, також перекладаємо до м’яса.
  4. Все добре перемішуємо, щоб кожен шматок м’яса отримав свою порцію ароматів.
  5. Тепер вливаємо томатний сік. Ще раз перемішуємо і накриваємо харчовою плівкою, переносимо у холодильник мінімум на 5 годин, краще залишити на ніч.
  6. Перед обсмаженням завчасно виймаємо м’ясо з холодильника, щоб воно досягло кімнатної температури. Вливаємо олію, ще раз перемішуємо і нанизуємо його на шампури.
  7. Смажимо до готовності. Після того як зняли з мангала, перекладаємо у каструлю і накриваємо кришкою на 3 хв, щоб м’ясо відпочило і соки всередині м’яса рівномірно розподілилися. Подаємо з лавашем, овочами та маринованою цибулею.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Categories: Їжа Тіло