Маринад для шашлику з томатним соком є одним з найпростіших у приготуванні.
Попри доступність основного інгредієнта маринаду, м’ясо, замариноване в ньому, набуває неповторного смаку. А при смаженні воно виходить соковитим і ніжним. Варто приготувати!
Як зробити шашлик у томатному соку – читайте далі у матеріалі.
Шашлик у томатному соку: необхідні інгредієнти
- м’ясо свинини – 2 кг
- томатний сік – 300 мл (або 6 помідорів перемолоти блендером чи м’ясорубкою)
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- сіль – 1 ст. л.
- цукор – декілька дрібок
- спеції (суміш чорного меленого перцю та базиліку) – 1 ч. л.
- сушений часник – 1/4 ч. л.
- коріандр горошком – 5 шт.
- паприка – 0,5 ч. л.
- олія – 30 мл
Як приготувати шашлик у томатному соку:
- М’ясо нарізаємо шматками прямокутної форми, щоб зручніше було нанизувати на шампури.
- Додаємо сіль, цукор, перець та перелічені спеції.
- Цибулю нарізаємо кільцями та чавимо до виділення соку, також перекладаємо до м’яса.
- Все добре перемішуємо, щоб кожен шматок м’яса отримав свою порцію ароматів.
- Тепер вливаємо томатний сік. Ще раз перемішуємо і накриваємо харчовою плівкою, переносимо у холодильник мінімум на 5 годин, краще залишити на ніч.
- Перед обсмаженням завчасно виймаємо м’ясо з холодильника, щоб воно досягло кімнатної температури. Вливаємо олію, ще раз перемішуємо і нанизуємо його на шампури.
- Смажимо до готовності. Після того як зняли з мангала, перекладаємо у каструлю і накриваємо кришкою на 3 хв, щоб м’ясо відпочило і соки всередині м’яса рівномірно розподілилися. Подаємо з лавашем, овочами та маринованою цибулею.
Читайте також:
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.