Щупальця кальмара: швидкий рецепт і поради

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Щупальця кальмара

Щупальця кальмара – це неймовірно смачний та корисний делікатес, який, до речі, ще й дієтичний.

Вони містять багато білка, який необхідний для росту і відновлення м’язів. Це робить їх ідеальним продуктом для спортсменів та людей, які ведуть активний спосіб життя. Щодо жиру, то кількість мінімальна. У 100 грамах щупальців кальмара міститься приблизно 92 ккал. Це дозволяє додавати їх до дієтичного меню без ризику надмірного споживання калорій.

Кальмари популярні у багатьох кухнях світу завдяки своєму ніжному смаку та швидкому приготуванню. Отже, розберімось, як приготувати щупальця кальмара, щоб здивувати себе та близьких смачною стравою.

Щупальця кальмара: рецепт

Перед тим як почати готувати, потрібно вибрати якісні щупальця кальмара. Вони повинні бути свіжими, без неприємного запаху та мати прозорий білий або злегка рожевий відтінок.

Інгредієнти:

  • щупальця кальмара – 500-600 г
  • оливкова олія – 3 ст. л.
  • часник – 1-2 зубки
  • лимон – 0,5 шт.
  • цибулина фіолетова – 1 шт.
  • перець чилі чи солодкий перець – 1 шт.
  • сіль, перець – до смаку
  • свіжа зелень – до смаку

Приготування:

  1. Щупальця кальмара гарно промиваємо холодною водою. Видаляємо плівки та інші непотрібні добавки. Потім просушуємо їх паперовим рушником.
  2. У мисці змішуємо оливкову олію (2 ст. л.), пропущений через прес часник, сіль та перець. Викладаємо щупальця в маринад і залишаємо на 20 хвилин за кімнатної температури.
  3. Цибулину та солодкий перець нарізаємо тонкими півкільцями.
  4. Розігріваємо сковороду-гриль або звичайну сковороду та вливаємо 1 ст. л. олії. Викладаємо овочі, тушкуємо близько 7 хвилин.
  5. Потім додаємо щупальця кальмара і смажимо, помішуючи, близько трьох хвилин.
  6. Готову страву перекладаємо на тарілку. Прикрашаємо її зеленню та злегка поливаємо соком лимона.

Ви можете додати у маринад свої улюблені спеції, такі як паприка, мелений чи свіжий перець чилі, сушений орегано. Якщо у вас є можливість готувати на вуличному грилі, скористайтеся нею. Щупальця, приготовані на грилі, матимуть особливий аромат.

Приготувати щупальця кальмара за запропонованим нами рецептом легко, а результат здивує та потішить. Спробуйте, щоб переконатися, наскільки це просто і смачно!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Categories: Їжа Тіло