Щупальця кальмара – це неймовірно смачний та корисний делікатес, який, до речі, ще й дієтичний.
Вони містять багато білка, який необхідний для росту і відновлення м’язів. Це робить їх ідеальним продуктом для спортсменів та людей, які ведуть активний спосіб життя. Щодо жиру, то кількість мінімальна. У 100 грамах щупальців кальмара міститься приблизно 92 ккал. Це дозволяє додавати їх до дієтичного меню без ризику надмірного споживання калорій.
Кальмари популярні у багатьох кухнях світу завдяки своєму ніжному смаку та швидкому приготуванню. Отже, розберімось, як приготувати щупальця кальмара, щоб здивувати себе та близьких смачною стравою.
Щупальця кальмара: рецепт
Перед тим як почати готувати, потрібно вибрати якісні щупальця кальмара. Вони повинні бути свіжими, без неприємного запаху та мати прозорий білий або злегка рожевий відтінок.
Інгредієнти:
- щупальця кальмара – 500-600 г
- оливкова олія – 3 ст. л.
- часник – 1-2 зубки
- лимон – 0,5 шт.
- цибулина фіолетова – 1 шт.
- перець чилі чи солодкий перець – 1 шт.
- сіль, перець – до смаку
- свіжа зелень – до смаку
Приготування:
- Щупальця кальмара гарно промиваємо холодною водою. Видаляємо плівки та інші непотрібні добавки. Потім просушуємо їх паперовим рушником.
- У мисці змішуємо оливкову олію (2 ст. л.), пропущений через прес часник, сіль та перець. Викладаємо щупальця в маринад і залишаємо на 20 хвилин за кімнатної температури.
- Цибулину та солодкий перець нарізаємо тонкими півкільцями.
- Розігріваємо сковороду-гриль або звичайну сковороду та вливаємо 1 ст. л. олії. Викладаємо овочі, тушкуємо близько 7 хвилин.
- Потім додаємо щупальця кальмара і смажимо, помішуючи, близько трьох хвилин.
- Готову страву перекладаємо на тарілку. Прикрашаємо її зеленню та злегка поливаємо соком лимона.
Ви можете додати у маринад свої улюблені спеції, такі як паприка, мелений чи свіжий перець чилі, сушений орегано. Якщо у вас є можливість готувати на вуличному грилі, скористайтеся нею. Щупальця, приготовані на грилі, матимуть особливий аромат.
Приготувати щупальця кальмара за запропонованим нами рецептом легко, а результат здивує та потішить. Спробуйте, щоб переконатися, наскільки це просто і смачно!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.