Скумбрія в духовці: покроковий рецепт смачної риби

Марина Мелехова редактор розділу Медицина
Скумбрія в духовці: покроковий рецепт смачної риби

смачно.юа

Найпростіший спосіб приготування смачної скумбрії – в духовці. Особливо, якщо запікати її разом з помідорами та цибулею. Овочі додають рибі особливого смаку і аромату, а сама страва виходить ніжною та соковитою.

Факти ICTV підготували покроковий рецепт скумбрії в духовці, яку можна легко приготувати в домашніх умовах.

Скумбрія, запечена з овочами в духовці

Інгредієнти

  • Скумбрія  – 2 шт. (700 г)
  • Свіжі помідори – 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Кунжут – 1 ч. л.
  • Сік із половинки лимону
  • Сіль, чорний мелений перець – до смаку
  • Соняшникова олія для змащування форми та риби – 1 ст.л.

Приготування

  1. Скумбрію очистити від нутрощів, темних плівок та плавців. Нарізати шматками товщиною 1,5-2 см. Посолити з обох боків та поперчити.
  2. Ріпчасту цибулю і помідори нарізати кружальцями  5-10 мм та посолити.
  3. Форму змастити соняшниковою рафінованою олією та викласти шматочки риби, чергуючи з кільцями помідорів та цибулі.
  4. Потім полити соком з половини лимону, змастити соняшниковою олією та посипати кунжутом.
  5. Поставити у розігріту до 180 °С духовку та запікати 40-45 хв.
  6. Готову рибу, запечену в духовці з помідорами та цибулею, викласти на блюдо та подати на стіл.

Джерело і фото: Смачно

Categories: Їжа Тіло