Найпростіший спосіб приготування смачної скумбрії – в духовці. Особливо, якщо запікати її разом з помідорами та цибулею. Овочі додають рибі особливого смаку і аромату, а сама страва виходить ніжною та соковитою.
Факти ICTV підготували покроковий рецепт скумбрії в духовці, яку можна легко приготувати в домашніх умовах.
Скумбрія, запечена з овочами в духовці
Інгредієнти
- Скумбрія – 2 шт. (700 г)
- Свіжі помідори – 2-3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Кунжут – 1 ч. л.
- Сік із половинки лимону
- Сіль, чорний мелений перець – до смаку
- Соняшникова олія для змащування форми та риби – 1 ст.л.
Приготування
- Скумбрію очистити від нутрощів, темних плівок та плавців. Нарізати шматками товщиною 1,5-2 см. Посолити з обох боків та поперчити.
- Ріпчасту цибулю і помідори нарізати кружальцями 5-10 мм та посолити.
- Форму змастити соняшниковою рафінованою олією та викласти шматочки риби, чергуючи з кільцями помідорів та цибулі.
- Потім полити соком з половини лимону, змастити соняшниковою олією та посипати кунжутом.
- Поставити у розігріту до 180 °С духовку та запікати 40-45 хв.
- Готову рибу, запечену в духовці з помідорами та цибулею, викласти на блюдо та подати на стіл.
Читайте також:
Джерело і фото: Смачно