Пиріг із персиками та сиром поєднує в собі легке тісто, ніжну сирну начинку та соковиті персики, які надають пирогу особливу свіжість та аромат.
Цей рецепт обов’язково стане вашим улюбленим завдяки простоті приготування і неперевершеному смаку.
Крім того, ця випічка підходить для тих, хто любить експериментувати на кухні, адже його можна легко адаптувати під ваші уподобання, міняючи фрукти чи додаючи ягоди.
Пиріг з персиками та сиром: рецепт
Вибір форми для випічки важливий. У силіконовій формі складніше пропекти пиріг рівномірно, тоді як скляні форми підходять для запіканок. Випікати пиріг з персиками та сиром бажано у звичайній роз’ємній формі. Якщо у вас немає яєць, можна використати бананове пюре (половина стиглого банана замість одного яйця).
Інгредієнти:
Для тіста:
- яйце – 1 шт.
- цукор – 50 г
- вершкове масло чи маргарин – 80 г
- розпушувач – 1 ч. л. без гірки
- сіль – дрібка
- борошно – 130 г
- кокосова стружка (за бажанням) – 1 ст. л.
Для начинки:
- сир – 330 г
- яйце – 1 шт.
- сметана – 80 г
- цукор – 60 г
- ванільний цукор – 1 ч. л.
- персики свіжі чи консервовані – 300-350 г
Додатково:
- пергаментний папір – для випікання
- олія – для змащування форми
Рецепт пирога з персиками та сиром покроково:
- Для тіста розм’якшене масло розтираємо з цукром майже до однорідного стану.
- Яйце збиваємо міксером з дрібкою солі.
- Борошно просіюємо з розпушувачем. Додаємо кокосову стружку та перемішуємо.
- Масло поєднуємо та перемішуємо зі збитим яйцем. Поступово вводимо борошняну суміш. Кількість борошна може варіюватися, тому орієнтуйтеся на консистенцію тіста.
- Форму для випікання застеляємо пергаментним папером і пензликом змащуємо його олією.
- Тісто розкочуємо та викладаємо у форму. Розподіляємо так, щоб утворилися бортики. Поки робимо начинку, поміщаємо тісто і холодильник.
- Яйце збиваємо з цукром та ванільним цукром. Додаємо сир та сметану, перемішуємо. Якщо сир не жирний чи рідкий, варто додати 1-2 ст. л. манної крупи чи борошна.
- Половинки персиків нарізаємо скибками.
- Половину начинки розподіляємо по тісту. Розкладаємо половину нарізаних персиків.
- Потім викладаємо начинку, що залишилася і персики, трішки притискаючи їх до начинки.
- Пиріг з персиками та сиром поміщаємо у попередньо розігріту до 180 °С духовку на 45 хвилин.
Перед тим як нарізати, випічку потрібно охолодити до кімнатної температури. Смачного чаювання!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.