Смажені баклажани на зиму за нашим рецептом готуються легко, і, що не менш важливо, – без стерилізації.
Ця апетитна закуска буде приємним додатком для будь-якої страви та додасть зимовому столу особливого смаку.
Смажені баклажани на зиму: рецепт
Для цього рецепту найкраще підходять молоді баклажани з тонкою шкіркою і невеликою кількістю насіння. Вони мають приємніший смак та краще тримають форму під час обсмажування.
Інгредієнти:
- баклажани – 2 кг
- болгарський перець – 4 штуки
- гострий перець – 1-3 штуки
- часник – 150 г
- оцет столовий 9% – 100 мл
- сіль – до смаку
- олія – для смаження
Простий рецепт смажених баклажанів на зиму покроково:
- Баклажани нарізаємо кружальцями товщиною близько 1 см.
- Перекладаємо їх у миску, трішки солимо та залишаємо на 20-30 хвилин. Потім промиваємо та злегка кожне кружальце відтискаємо.
- Почищені зубки часнику, солодкий та гострий перець без насіння пропускаємо через м’ясорубку. Вливаємо оцет, трішки солимо та перемішуємо. Кількість гострого перцю можна варіювати залежно від вашого смаку.
- Баклажани смажимо на олії з обох боків до готовності. Але важливо не перетримати їх на вогні, щоб вони не стали надто м’якими і не втратили форму.
- Тепер обсмажені баклажани змочуємо у суміші перцю та часнику. Це надасть їм аромату та гостроти.
- Баклажани розкладаємо у стерилізовані банки, щільно укладаючи їх шарами та відразу закатуємо стерилізованими кришками.
- Банки ставимо щільно одна до одної та замотуємо у велику ковдру. Залишаємо до повного охолодження.
Смажені баклажани на зиму будуть готові через місяць. Усім теплої та смачної зими!