Смажені баклажани на зиму: простий рецепт

Оксана Жучок кулінарний експерт, редактор
Смажені баклажани на зиму: простий рецепт

Смажені баклажани на зиму за нашим рецептом готуються легко, і, що не менш важливо, – без стерилізації.

Ця апетитна закуска буде приємним додатком для будь-якої страви та додасть зимовому столу особливого смаку.

Смажені баклажани на зиму: рецепт

Для цього рецепту найкраще підходять молоді баклажани з тонкою шкіркою і невеликою кількістю насіння. Вони мають приємніший смак та краще тримають форму під час обсмажування.

Інгредієнти:

  • баклажани – 2 кг
  • болгарський перець – 4 штуки
  • гострий перець – 1-3 штуки
  • часник – 150 г
  • оцет столовий 9% – 100 мл
  • сіль – до смаку
  • олія – для смаження

Простий рецепт смажених баклажанів на зиму покроково:

  1. Баклажани нарізаємо кружальцями товщиною близько 1 см.
  2. Перекладаємо їх у миску, трішки солимо та залишаємо на 20-30 хвилин. Потім промиваємо та злегка кожне кружальце відтискаємо.
  3. Почищені зубки часнику, солодкий та гострий перець без насіння пропускаємо через м’ясорубку. Вливаємо оцет, трішки солимо та перемішуємо. Кількість гострого перцю можна варіювати залежно від вашого смаку.
  4. Баклажани смажимо на олії з обох боків до готовності. Але важливо не перетримати їх на вогні, щоб вони не стали надто м’якими і не втратили форму.
  5. Тепер обсмажені баклажани змочуємо у суміші перцю та часнику. Це надасть їм аромату та гостроти.
  6. Баклажани розкладаємо у стерилізовані банки, щільно укладаючи їх шарами та відразу закатуємо стерилізованими кришками.
  7. Банки ставимо щільно одна до одної та замотуємо у велику ковдру. Залишаємо до повного охолодження.

Смажені баклажани на зиму будуть готові через місяць. Усім теплої та смачної зими!

Categories: Їжа Тіло