Суп-пюре з кабачків – страва дуже легка у приготуванні та надзвичайно ніжна.
Шеф Євген Клопотенко стверджує, що витративши лише пів години часу та використовуючи прості інгредієнти, ви отримаєте суперкорисний і легкий суп, який сподобається всій родині. І ще один бонус – без молока і вершків, щоб зробити його ще легшим.
Суп-пюре з кабачків: рецепт
Шеф Клопотенко варить цю страву на воді, але ви можете використовувати м’ясний або овочевий бульйон, наприклад курячий. Це зробить смак ще насиченішим.
Інгредієнти:
- кабачки – 2 шт.
- картоплина – 1 шт.
- цибулина – 1 шт.
- шпинат – 100 г
- паприка мелена – 1 ч. л.
- сіль – 0,5 ч. л.
- вершкове масло – 20 г
- олія – 20 мл
- вода – 400 г
- часник – 1 зубок
- пармезан для подачі – 20 г
Як приготувати суп-пюре з кабачків:
- Почистьте кабачки, картоплю та цибулю. Наріжте овочі великими кубиками. Шпинат гарно промийте. Відріжте з листя шпинату тверді хвостики. Порвіть листя руками.
- У сковороду додайте вершкове масло та олію, розігрійте їх і викладіть пропущений через прес зубок часнику, нарізану картоплю, кабачки та цибулю. Обсмажуйте, помішуючи, близько 4 хвилин.
- Обсмажені овочі перекладіть у каструлю, влийте воду та доведіть до кипіння. Варіть 15 хвилин, щоб овочі стали м’якенькі.
- Додайте у суп шпинат і паприку, посоліть та готуйте ще 1 хвилину. Каструлю зніміть з вогню та перебийте занурювальним блендером до однорідності її вміст.
Суп-пюре з кабачків рецепт у домашніх умовах готовий. Перед подачею посипте страву тертим пармезаном (10 г на порцію буде достатньо). За бажанням можна також подати з крутонами чи грінками.
Як розігрівати кабачковий суп
Якщо не з’їли страву одразу, її можна легко розігріти. Використовуйте мікрохвильовку або каструлю і розігрівайте на плиті. У другому випадку обов’язково помішуйте суп під час нагрівання, щоб він не пригорів на дні. Якщо суп здається занадто густим, просто додайте трохи кип’яченої води або бульйону.
Джерело: Євген Клопотенко