Якщо ви любите суші та хочете спробувати щось нове, то суші-бургер смажений – це саме те, що потрібно!
Це цікавий рецепт, за яким легко і просто можна приготувати неймовірну смакоту в домашніх умовах. Смак вас точно приємно здивує!
Суші-бургер: рецепт
Якщо додати до панірувальних сухарів трохи кунжуту – закуска отримає приємний горіховий смак.
Інгредієнти:
- норі – 3-5 шт.
- варений рис – 1-2 склянки
- огірок – 1-2 шт.
- авокадо – 1 шт.
- крем-сир – до смаку
- слабосолоний лосось – до смаку
- яйця – 1-2 шт.
- борошно пшеничне чи кукурудзяне – 1 ст. л.
- панірувальні сухарі – до смаку
- олія – для смаження
- соус (соєвий, теріякі або інший на ваш смак), імбир та васабі – для подачі.
Як приготувати суші-бургер у клярі:
- Наріжте слабосолоний лосось, очищений огірок та авокадо.
- Візьміть лист норі. Суші-бургер зручно формувати за допомогою кулінарного кільця, але ви також можете зробити просту форму з пластикової пляшки. На дно викладіть рис.
- Змастіть рис крем-сиром, а потім викладіть огірок, лосось, авокадо, ще раз крем-сир і знову рис. Утрамбуйте, щоб все добре трималося. Змастіть краї норі холодною водою та обережно загорніть їх до центру.
- Накрийте ще одним листом норі, переверніть, знову змастіть краї водою і загорніть вгору, формуючи бургер.
- У глибокій мисочці збийте яйця, додайте борошна та перемішайте.
- Обваляйте бургер у цій суміші, а потім у панірувальних сухарях.
- Обсмажте суші-бургер на попередньо розігрітій олії з обох боків до приємного золотавого кольору.
Розріжте бургер навпіл і подайте з улюбленим соусом, імбиром і васабі. Смачного!
Експериментуйте з начинками! Не бійтеся додавати нові інгредієнти – наприклад, дайкон, спаржу чи й навіть смажене яйце.
Читайте також:
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.