Млинці люблять і дорослі, й малеча. Перевірений роками рецепт тонких млинців на молоці, які будуть надзвичайно смачними – у матеріалі Факти ICTV.
Тонкі млинці на молоці – рецепт
Звісно, на воді також можна приготувати млинці, але саме молоко надає тісту більш насиченого смаку та приємної текстури. І це не єдиний секрет. Отже, тримайте рецепт тонких млинців, які можна приготувати в домашніх умовах на Масляну 2025 й не тільки.
Інгредієнти
- 400 мл молока
- 200 г пшеничного або рисового борошна
- 2 яйця
- 40 г цукру
- 40 мл рослинної олії
- 1 щіпка солі.
Приготування
- Щоб приготувати тонкі млинці, треба підігріти молоко, а борошно просіяти, до речі, воно не обов’язково має бути пшеничним, можна використовувати рисове. Крім того, необхідна умова успіху – свіжі яйця кімнатної температури, тож якщо вони зберігаються у холодильнику, потурбуйтеся про це завчасно.
- Розбийте яйця у велику миску, додайте цукор і сіль, добре збийте та перемішайте. Поступово додавайте до яєчної суміші по 100 мл теплого молока.
- Потім знову перемішайте та всипайте порціями просіяне борошно. Добре перемішуйте масу, щоб не утворювались грудочки, тоді вийдуть тонкі млинці.
- Далі влийте у суміш решту теплого молока і рослинну олію, ще раз ретельно перемішайте тісто. Накрийте миску рушником і залиште на 15-20 хв за кімнатної температури.
- Випікайте млинці на молоці на спеціальній пательні, найкраще – з тефлоновим покриттям або чавунній. Крім того, важливо нагріти посуд до максимальної температури.
- Перед випіканням ще раз перемішайте тісто, змастіть пательню рослинною олією, наколовши шматочок картоплі на виделку.
- Потім вилийте невелику кількість тіста та оберніть кілька разів пательню, щоб воно рівномірно розподілилося на поверхні.
- Смажте млинці, доки на краях не з’явиться рум’яна скоринка. Після цього переверніть і продовжуйте готувати з іншого боку.
- Ось і готові тонкі млинці. Рецепт простий, а щоб усе вийшло як слід, дотримуйтеся наведених вище правил.
Подавайте млинці на молоці теплими зі свіжими чи консервованими фруктами, медом, крем-сиром, сметаною або йогуртом. Смачного!