Варення з черешні – чудовий спосіб зберегти цю смачну ягоду на зиму, щоб насолоджуватися її смаком взимку.
Рецепти варення з черешні зазвичай містять ягоди, цукор і лимонну кислоту.
Ми ж сьогодні розкажемо, як варити варення з черешень та що додати, щоб зробити його вишуканим. Це створить цей чудовий десерт ще смачнішим і цікавішим.
Ще більше цікавих рецептів варення з черешні на зиму та інших заготовок дивіться тут.
Варення з черешень без кісточок з апельсином і а коньяком чудово підійде для використання в десертах, випічці або просто як смачне доповнення до чаю, кави та молока.
Варення з черешень без кісточок
Додаткові інгредієнти, а саме – цитрусові та алкоголь, зроблять цей смаколик вишуканим та апетитним.
Інгредієнти:
- черешня – 1 кг 200 г
- цукор – 700 кг
- апельсин – 1 шт.
- коньяк – 2 ст. л.
- лимонна кислота – 1/4 ч. л.
- кориця – дрібка
Як варити варення з черешень:
- Ягоди промиваємо, видаляємо кісточки.
- Викладаємо їх у каструлю, засипаємо цукром і залишаємо, щоб цукор пустив сік. Час залежить від соковитості ягоді. Зазвичай це займає від 3 до 8 годин.
- З апельсина знімаємо за допомогою тертки цедру так, щоб не зачепити білу частину. Потім апельсин чистимо, а м’якоть нарізаємо кубиками.
- До черешні додаємо апельсин, ставимо каструлю на вогонь і доводимо варення до кипіння.
- Готуємо варення з черешень, періодично знімаючи пінку, близько 30 хвилин.
- Додаємо лимонну кислоту, коньяк і дрібку кориці. Перемішуємо і готуємо ще близько 2 хвилин.
- Варення з черешні викладаємо у стерилізовані банки та консервуємо.
Зберігаємо варення в темному прохолодному місці. Час зберігання – 36 місяців. Відкриті банки з варенням тримаємо в холодильнику і споживаємо протягом 2 тижнів.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.